Redactia.ro
Home » Știri » Gorjenii, speriați din cauza cutremurelor. Cum arată adăposturile pe care și le-au făcut în cotețele găinilor: „Ne-am amenajat cu folie de plastic”

Gorjenii, speriați din cauza cutremurelor. Cum arată adăposturile pe care și le-au făcut în cotețele găinilor: „Ne-am amenajat cu folie de plastic”

cotet

Peste 600 de replici a avut cutremurul de lunea trecută din Oltenia, cu epicentrul în Gorj. În regiune s-a instalat panica. Mulți dintre oameni și-au părăsit locuintele și au plecat la țară

La Arcani, oamenii dorm sub cerul liber, în jurul focului. Le e frică să mai intre în case. Stau cu bagajele făcute deoarece locuințele lor au fost grav afectate de cutremur.

O familie din Gorj s-a mutat în cotețul găinilor

Cei mai mulți gorjeni stau cu teamă în casele lor sau găsesc alternative disperate. Este și cazul unei familii din comuna Bălești, care s-a mutat în coteț de frica unui potențial cutremur devastator.

Oamenii spun că varianta mutării în cotețul găinilor a fost cea care le-a oferit liniște. „Ne-am amenajat cu folie de plastic şi am separat acolo, puii îi mutăm, aseară aşa am dormit”, spune femeia din Gorj, pentru Antena 3 CNN.

Totodată, copiii şi nepoţii acestei familii au părăsit comuna, după ce pereţii locuinţei au început să se crape.

La scurt timp după primul cutremur de magnitudine 5,7, oltenii s-au apucat să îşi repare casele, doar că pe mulți dintre ei, replica de 4,3 i-a prins chiar pe acoperiş.

Gorjenii ți-au părăsit locuințele după cutremurul de 5,7 grade

Situația recentă a cutremurelor pare să fi băgat spaima în rândul oltenilor. După imaginile dezastrului din Turcia și Siria, urmate de cutremurele din Gorj, din această săptămână, oamenii au decis să fugă din calea unei posibile calamități. Cei care au avut posibilitatea și-au lăsat locuințele în urmă și au plecat, cel mai probabil, în zonele rurale.

Luni și marți, în Gorj au avut loc două cutremure însemnate, de magnitudine de 5,2 și 5,7 pe scara Richter. Azi-noapte, un val de cutremure a lovit, din nou, cel mai puternic înregistrând 4,2 grade pe scara Richter. Primarul susține că evenimentele seismice au creat un adevărat haos, la nivelul comunității.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: