Redactia.ro
Home » Știri » Specialiștii INFP avertizează! Previziunile despre cutremure sunt alarmante: „Vor continua aproximativ o lună!”

Specialiștii INFP avertizează! Previziunile despre cutremure sunt alarmante: „Vor continua aproximativ o lună!”

Specialiștii INFP avertizează! Previziunile despre cutremure sunt alarmante: "Vor continua aproximativ o lună!"

Cutremurele din Oltenia au provocat panică în toată țara și oamenii se tem de un ulterior seism devastator. Cele din Gorj au fost urmate de sute de replici, iar previziunile specialiștilor sunt sumbre: vor urma evenimente neplăcute timp de aproximativ o lună! Ce se va alege de țara noastră în următoarea perioadă.

Urmează o lună plină de cutremure

Seismele din Gorj au pus pe jar întreaga țară și se pare că activitatea seismică nu se oprește aici. Specialiștii spun să ne păstrăm calmul, pentru că nu se știe nici când sau dacă va mai avea loc un cutremur de proporții, dar cert este că vor fi evenimente numeroase în următoarea lună.â

Oltenia va mai fi mișcată o lungă perioadă de timp după cutremurul de 5,7 din Gorj. Specialiștii INFP spun, însă, că aceste fenomene sunt perfect normale după un şoc principal şi că vor continua timp de aproximativ o lună, după care frecvența seismelor va scădea. Nu este exclusă, însă, o replică puternică.

„Menţionăm că nu toate aceste seisme sunt simţite de către populaţie, însă în funcţie de magnitudinea şi adâncimea producerii acestora pot fi resimţite, în special, în zona epicentrală. Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice”, se precizează în comunicatul transmis de INFP.

Un nou cutremur a avut loc chiar azi

După cutremurul de 5,7 grade au urmat mai bine de 540 de replici și numărul este în creștere, conform declarațiilor oferite de specialiști. Ultima replică a avut loc chiar azi, 18 februarie 2023, la ora 09:51:09. Seismul s-a produs tot în Oltenia, Gorj, dar a fost unu slab, cu magnitudinea ML 2.7, la adâncimea de 5 km.

Seismul a avut loc  la 108km NV de Craiova, 108km SV de Sibiu, 143km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 180km SE de Arad, 183km S de Cluj-Napoca, 203km V de Brasov, 211km E de Belgrade, 215km E de Zemun, 224km NE de Nis.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: