Redactia.ro
Home » Știri » Gripa face ravagii în România. Patru persoane au murit

Gripa face ravagii în România. Patru persoane au murit

GALERIE FOTO (2) Gripa face ravagii în România. Patru persoane au murit

Gripa face ravagii în România. Patru persoane au murit. Situația capătă proporții îngrijorătoare, mai ales că spitatele din România nu sunt pregătite să gestioneze o epidemie majoră de gripă. De la începutul anului 2020, boala a început să facă primele victime.

Gripa face ravagii în România. Patru persoane au murit

Conform datelor oficiale, până acum au fost înregistrate patru decese, în județe Sibiu, Argeș, Dâmbovița și Hunedoara. Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 43 de ani, internat de urgență la spitalul din Sibiu, după ce analizele de la laborator au arătat prezența virusului gripal.

Bărbatul s-a stins în data de 26 ianuarie, după ce a suferit un stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Medicii au precizat că victima nu era vaccinată.

Evoluția sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, a explicat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Medicul Streinu Cercel recomandă celor care au gripă să stea acasă

Aproape 1.600 de persoane s-au prezentat în ultimele zile la Institutul de Boli infectioase „Matei Balș” din București. Conform managerului instituției, oamenii nu sunt speriați de apariția coronavirusului chinezesc, ci de gripa sezonieră.

La Matei Balș, în această minivacanță, s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă.Lumea nu e speriată de coronavirus.

Noi am spus clar: nu avem niciun caz pe teritoriul României și lumea trebuie să stea liniștită. Lumea este speriată de gripă. Nu știu cum se face că de fiecare dată se sperie de gripă când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea e să se sperie prin luna martie-aprilie în așa fel să facă demersurile pentru ca în toamnă să aibă vaccin” , a explicat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: