Redactia.ro
Home » Știri » Gripa sezonieră. 35 de persoane au murit în acest sezon

Gripa sezonieră. 35 de persoane au murit în acest sezon

Gripa sezonieră. 35 de persoane au murit în acest sezon

Gripa sezonieră. 35 de persoane au murit în acest sezon. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a transmis că în momentul de față, au decedat treizeci și cinci de persoane din cauza gripei.

Gripa sezonieră. 35 de persoane au murit în acest sezon

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, au murti 35 de persoane în România din cauza gripei sezoniere. Ultima persoană decedată este un bărbat în vârstă de 84 de ani, în județul Cluj, confirmat cu virus gripal tip B.

De asemenea, bărbatul nu era vaccinat antigripal și avea condiții medicale preexistente. Cei care au nevoie de vaccin antigripal pot profita de ultima tranșă de doze gratuite care au ajuns la Direcțiile de Sănătate Publică.

Medicii susțin că de la vaccin nu puteți face gripă, e ca și cum ai arăta sistemului imunitar o poză a virusului gripal. Sunt și copii care nu pot fi imunizați pentru că au alergii severe sau anumite sindroame. Atunci există o singură varianta. Vaccinarea adulților care îi îngrijesc- părinții, bunicii și bona.

Gripa continuă să ucidă

Ultimele  trei victime sunt  din Bacău și Bihor. Printre victime se numără un bărbat de 55 de ani, din județul Bacău, având condiții medicale confirmate cu virus gripal tip A.

Un alt bărbat în vârstă de 50 de ani din județul Bihor a murit după ce a nu a fost vaccinat antigripal, fiind diagnosticat cu virus gripal tip A, subtip pdm 09.

Medicii susțin că evoluția bolii s-a agravat sub ventilație artificială, decesul survenind miercuri seara. Cea de-a doua victimă este o femeie în vârstă de 52 de ani, nevaccinată antigripal. Doctorii au constatat că femeia avea hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, fiind confirmată infecția cu virusul gripal AH1N1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: