Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul oferă peste 2.000 de lei acestor categorii de persoane. Cine va beneficia de bani

Guvernul oferă peste 2.000 de lei acestor categorii de persoane. Cine va beneficia de bani

Indemnizație creștere copil

Concediul pentru creșterea copilului se prelungește pentru toți angajații care sunt afectați direct de criza de coronavirus, fiind membrii unei companii a cărei activitate este restricționată în continuare, pe toată perioada stării de alertă.

Ce se întâmplă cu plata indemnizației de creștere a copilului

Anunțul a fost făcut de Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, vineri, care a explicat că acest lucru va fi dispus printr-o Ordonanță de Urgență dată de Guvern.

Potrivit anunțului făcut de Ionel Dancă, plata pentru indemnizația de creștere a copilului va fi prelungită până pe 31 decembrie 2020.

Totuși, măsura este valabilă doar pentru persoanele care activează într-un domeniu care este încă afectat de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea pe cât posibil a răspândirii virusului, pe perioada stării de alertă.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a inițiat un act normativ care, pe de o parte, vine să reglementeze prelungirea unor facilități acordate persoanelor pe perioada stării de urgență și stării de alertă”, a transmis Dancă.

Indemnizația pentru creșterea copilului, în cazul persoanelor cărora le expira aceste documente în perioada stării de urgență, se va prelungi până la finalul anului, pe 31 decembrie.

Cine va beneficia de aceste măsuri

Ionel Dancă a explicat că de aceste măsuri vor beneficia 3.000 de oameni, iar valoarea sumelor ce vor fi acordate este de 13 milioane de lei.

La fel se va întâmpla și în cazul celor care vor reveni la muncă, cărora li se va acorda stimulntul de inserție, de 650 de lei.

Potrivit acestor prevederi, impactul acestor măsuri este de aproximativ de 13 milioane de lei, pentru două luni, în cazul indemnizației de creștere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane în situația în care această indemnizați, așa cum cunoașteți, este de 2.200 de lei. Pentru stimulentul de inserție, se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane și acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni”, a spus Dancă.

Cei care beneficiază de aceste măsuri sunt persoanele care activează într-un domeniu lovit de restricțiile cauzate de apariția coronavirusului în țara noastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: