Redactia.ro
Home » Știri » Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani. Povestea emoționantă a patrupedului în vârstă de 13 ani

Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani. Povestea emoționantă a patrupedului în vârstă de 13 ani

GALERIE FOTO (3) Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani.

Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani. Un cățel din Suceava a primit numele de Hachiko, precum câinele din Japonia care și-a așteptat ani la rând stăpânul decedat în fața Gării. Povestea patrupedului din România a impresionat o țară întreagă cu povestea lui.

Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani. Povestea emoționantă a patrupedului în vârstă de 13 ani

Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani. Povestea unui câine din Suceava i-a impresionat pe români cu povestea sa. Nu degeaba se spune că animalele de companie sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor. A trăit alături de stăpânii săi mai bine de 10 ani, iar în urmă cu trei ani, aceștia au decedat, iar câinele a rămas singur pe lume. Cu toate astea, nu și-a părăsit curtea și vreme de trei ani a păzit-o, până ce proprietatea a fost vândută și Hachiko, căci așa l-au numit oamenii, a fost preluat de o asociație.

Așadar, el este Hachiko de România, patrupedul care și-a așteptat stăpânii decedați timp de trei ani și a refuzat să părăsească gospodăria în care a trăit. Ba mai mult, chiar și atunci când casa acestora a fost dărâmată, el a rămas printre dărămături, decis să nu-și abandoneze locuința. „Jandarmii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că într-o gospodărie din localitatea Tisăuți, judeţul Suceava, se află un câine abandonat care este agresiv. În apel s-a precizat că stăpânii gospodăriei, două persoane în vârstă, au murit în urmă cu aproximativ trei ani, iar de atunci câinele a rămas la mila vecinilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

Impresionați de povestea patrupedului, jandarmii au vrut să-i găsească lui Hachiko o nouă familie și au apelat la asociația “Casa lui Patrocle”. „Ne-a impresionat faptul că stătea efectiv pe mormanul de moloz, care fusese cândva casa acestor oameni. Noul proprietar demolase locuinţa, iar câinele aştepta acolo, credincios, de peste trei ani. Căţelul nu are nume, cip sau identitate, de aceea ne-am gândit să îl botezăm Hachiko, tocmai ca celebrul căţel care şi-a aşteptat stăpânul într-o gară, ani la rând, stăpân care nu a mai venit.”, a spus președintele Asociației Casa lui Patrocle.

Hachiko din Suceava a păzit casa stăpânilor timp de trei ani.

Celebrul Hachiko din Suceava

Din nefericire, Hachiko de Suceava are 13 ani și este orb, așa că se adaptează mai greu la viața din adăpostul de animale, cu toate că este îngrijit și iubit de angjați. „Probabil în tinereţe era puternic şi frumos, prietenos şi loial, însă, odată cu pierderea vederii, a devenit sceptic şi neprietenos. Cu noi este distant, ne mârâie, dar încercăm să îl obişnuim cu mâncare bună şi conservă, cu pătuţuri moi şi calde şi cu vocea noastră ca să se obişnuiască cu noi şi să îl integrăm în familia noastră. Va avea parte de o pensie liniştită după ce şi-a servit stăpânii şi nu a mai avut loc nimeni de el.”, a declarat o angajată a adăpostului.

Patrupedul din Suceava a fost numit după celebrul Hachiko, câinele din Japonia care și-a așteptat stăpânul ani de zile în fața gării, deși acesta murise. Hachiko a devenit celebru în toată lumea, ba chiar are o statuie în orașul unde a trăit. Hachiko își însoțea stăpânul în fiecare zi până la gară, de unde acesta lua trenul spre serviciu, iar seara îl aștepta cu fidelitate, în același loc. După moartea bărbatului, patrupedul a continuat să vină la gară timp de șapte ani, spre surprinderea tuturor. Astfel, pentru devotamentul său, Hachiko a devenit simbol național al Japoniei.

Povestea lui Hachiko, Japonia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: