Redactia.ro
Home » Sport » Hagi, despre perioada când a fost selecționer! “Am fost lăsat singur”

Hagi, despre perioada când a fost selecționer! “Am fost lăsat singur”

Gheorghe Hagi, zi naștere

Gică Hagi a fost antrenorul echipei naționale de fotbal a României, cinci luni, în anul 2001. Atunci naționala a ratat calificarea la Mondialul din 2002. După 19 ani, Hagi a vorbit despre acea perioadă.

România rata calificarea la turneul final în 2001, după barajul incredibil cu Slovenia. În meciul tur, disputat pe 10 noiembrie la Ljubljana, gazdele ne învingeau cu scorul de 2-1. Golul românilor a fost marcat de Marius Niculae. Patru zile mai târziu, la București, tricolorii au reușit doar o remiza, 1-1 și au rata calificarea.

”Am fost cel mai criticat antrenor. După meci am fost jignit, nu criticat. Jignit! Că văd că unii se plâng. Aoleu, ce-am pățit eu atunci. Și veneam după toată traiectoria de fotbalist, și eram și eu acolo de o lună. Nici n-am vrut. Am fost împins! Nici n-am vrut! Eu luasem pauză. Credeți că a fost vreun antrenor mai criticat decât mine după ce-am pierdut calificarea cu Slovenia? Am stat trei meciuri. Am fost lăsat singur! Singur! Singur!”, a spus Hagi, pentru GSP.ro.

“Nu am dus România în jos”

Criticile care i-au fost aduse i-au lăsat un gust amar lui Gică Hagi și nu le-a uitat niciodată. Fostul internațional spune că și în ziua de azi mai sunt voci care îi reproșează faptul că ar fi dus România în jos. Meciul cu Slovenia din retur s-a jucat pe Ghencea în fața a peste 25.000 de spectatori.

”Eu nu am dus-o în jos. Sau poate sunt eu vinovat că a pierdut România calificarea? Oricum am fost atacat că am ratat calificarea la Mondial! Că eu sunt ăla… Că din cauza mea fotbalul românesc a ajuns unde este. În România este posibil orice! Trebuie să mă aștept la orice. Nimeni nu zice că mi-au lipsit doi jucători la meciul de baraj. În apărare n-am avut doi jucători. România avea 11-12 jucători, atunci se crea o nouă generație. Că d-asta am recurs la Sabău. Că nu mergeam să-l chem pe Sabău cu 35-36 de ani. Era o tranziție între generația mare și generația Mutu, Contra, Chivu. Eu la baraj nu i-am avut pe Filipescu și pe Rădoi, care s-au accidentat, și am jucat cu doi debutanți. N-aveam de unde să iau alții”, a mai declarat Gheorghe Hagi.

Naționala României nu a mai ajuns niciodată de atunci la campionat mondial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: