Redactia.ro
Home » Știri » Iată cine sunt românii care vor primi bani de la stat ca să-şi plătească facturile! De când vin ajutoarele

Iată cine sunt românii care vor primi bani de la stat ca să-şi plătească facturile! De când vin ajutoarele

Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții.

Vârstnicii vor primi bani de la stat ca să-şi achite facturile la energia electrică, de exemplu. Acest ajutor va veni pe lângă majorarea pensiilor. Totul se va întâmpla începând cu 1 ianuarie 2023.

Bani în plus vor primi și veteranii și văduvele de război, iar alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației.

Bani către pensionarii peste 60 ani

Ce criterii trebuie să îndepliniţi ca să primţi ajutoarele de la stat pentru plata facturii la curent? Numai pensionarii care au vârsta de peste 60 de ani și pensii mai mici de 2000 de lei vor beneficia de acești bani, 1400 lei.

Jumătate din bani îi vor primi chiar în prima lună a anului 2023, iar cealaltă parte în luna iunie. Ajutorul financiar este destinat acoperirii sumelor la energie din iarna 2022-2023, dar și iarna 2023-2024.

În plus, în funcție de cuantumul pensiilor, autoritățile vor acorda diferențiat, de două ori pe an, și un sprijin financiar:

  • 500 de lei la începutul anului și alți 500 în toamnă, pentru pensionarii cu pensii sub 1.500 de lei.
  • 400 lei, pentru pensionarii cu pensii între 1.501 lei și 2.000 de lei, suma acordată tot de două ori pe an
  • 300 de lei pentru pensionarii cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei. Banii se vor acorda în ianuarie și septembrie.

La fel cum s-a întâmplat și în acest an, autoritățile vor acorda și în 2023 cardurile sociale pentru alimente de strictă necesitate, în valoare de 250 de lei. Voucherele vor fi alimentate cu bani la fiecare două luni și vor fi date persoanelor cu pensii mai mici de 1.700 de lei.

Pensiile vor crește cu 12,5%

În ședința Coaliției de guvernare, s-a decis, pentru pensiile pe contributivitate, creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

„Am considerat că fiecare categorie trebuie ajutată diferit, iar susținerea din partea statului trebuie să meargă în proporție mai mare la cei care resimt din plin efectele crizei economice.

Și aici mă refer atât la persoanele active – salariații cu salariu minim – prin creșterea salariului minim la 3.000 lei ( din care 200 de lei scutiți de taxe), cât și la cei care un muncit o viață și cu toate acestea au acum pensii mici.

În plus, vrem să continuăm să încurajăm sectorul construcțiilor să se dezvolte și de aceea vom crește salariul minim în acest domeniu la 4.000 de lei, cu scutirile de taxe existente și în prezent”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: