Redactia.ro
Home » Știri » Ilie Năstase, viață de magnat. Pe ce a spart 15.000 de euro în doar câteva ore

Ilie Năstase, viață de magnat. Pe ce a spart 15.000 de euro în doar câteva ore

Ilie Nastase

Ilie Năstase, unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai României, dar și unul dintre cei mai „năzdrăvani”, după cum îi este chiar porecla. Acesta a povestit ce a făcut într-o noapte, după ce a reușit să câștige marele premiu de la Masters, în Paris.

Cum a cheltuit Ilie Năstase 15.000 de euro într-o zi

Ilie Năstase este cunoscut pentru comportamentul său „năzdrăvan”, acesta fiind chiar numele primit de el drept poreclă. Dacă în anii 80 era unul dintre cei mai buni și populari jucători de tenis, acum el are o mulțime de povești de spus despre vremurile în care nu se uita la bani, când reușea să câștige.

Ilie Năstase a povestit că după ce a reușit să câștige marele premiu, prin participarea la Turneul de Master Series de la Paris, el i-a cheluit în cel mai „nasty” mod cu putință. Astfel, când s-a văzut cu premiul în valoare de 15.000 de euro în mâini, Ilie Năstase a mers la un club de noapte, unde a petrecut până și-a cheluit și unul sfanț.

„Am locuit la Paris patru ani. Era orașul meu preferat în perioada aceea. Când am câștigat acel premiu, a doua zi a trebuit să mă întorc acasă cu autobuzul, pentru că am cheltuit toți banii într-un club de noapte din St. Germain. Nu-mi pasă. Cineva trebuie să fie și «nasty», nu? Nu toată lumea trebuie să fie drăguță și amabilă. Eu sunt mai obraznic și îmi place”, a spus Ilie Năstase pentru ATP Tour.

Ilie Năstase nu a fost atât de „nasty”. De ce spune el însuși asta

Ilie Năstase nu a fost, totuși, atât de rău. Deși îi plăcea să își șicaneze adversarii, acesta a făcut un gest care a rămas în memoria colectivă, fiind un comportament demn de un jucător fair play.

Astfel, după cum chiar el însuși a povestit, Ilie Năstase a renunțat la un meci câștigat, doar de dragul fair play-ului. Acesta și-a șicanat adversarul, care a abandonat în cele din urmă. Este vorba despre primul meci din grupele Turneului Campionilor 1975, când Arthur Ashe a fost descalificat.

Ilie Năstase i-a explicat arbitrului că, de fapt, vina a fost a lui, iar adevrsarul său ar fi trebuit să fie cel câștigător.

„Am avut un mic incident cu Arthur Ashe, în 1975, la Stockholm. Arbitrul l-a descalificat, dar de fapt a fost vina mea. Mi-am recunoscut vina a doua zi și i-am spus președintele ATP de la acea vreme că ar fi trebuit să pierd meciul. Iar ei i-au dat meciul lui Arthur. Cred că nimeni nu ar mai fi făcut asta. Deci nu am fost chiar așa ‘nasty’ (n.r. – răutăcios, porecla lui Ilie Năstase)”, a povestit Nasty.

Mai mult, Ilie Năstase a fost atât de apreciat încât are statuie la muzeul Madamme Tussaud

„Am aici un afiș foarte tare, de când mi-au făcut statuie la muzeul Madamme Tussaud. Așa că lumea își amintește de mine. Cineva trebuia să fie și ‘Nasty’, nu?

Nu toți jucătorii de tenis sunt drăguți, corect? Eu am fost cel răutăcios. La Wimbledon m-au declarat cel mai popular jucător de tenis, în anul 1972. De asemenea, mai am și alte distincții asemănătoare”, a povestit el.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: