Redactia.ro
Home » Știri » Imagini devastatoare după incendiile din Grecia. Doi oameni au murit și peste 20 de persoane au fost rănite

Imagini devastatoare după incendiile din Grecia. Doi oameni au murit și peste 20 de persoane au fost rănite

GALERIE FOTO (9) Imagini devastatoare după incendiile din Grecia.

Imagini devastatoare după incendiile din Grecia. Această vară a fost una de coșmar pentru Grecia. Pădurile și casele oamenilor au fost distruse de incendiile de vegetație care s-au extins în marele orașe din țară. Doi oameni au murit și cel puțin 20 de persoane au fost rănite. Cele mai grave incendii au loc în nordul Atenei și în insula Evia, unde feriboturile au evacuat deja mii de oameni.

Imagini devastatoare după incendiile din Grecia. Doi oameni au murit și peste 20 de persoane au fost rănite

Imagini devastatoare după incendiile din Grecia. Vara grecilor s-a transformat, la propriu, într-una incendiară. Sunt 154 de incendii active în acest moment pe tot teritoriul elan, iar doi oameni, un pompier și un voluntar au murit. De asemenea, cel puțin 20 de persoane au fost rănite în lupta cu flăcările. Cele mai grave situații se găsesc în nordul Atenei și pe Insula Evei, iar autoritățile au dat ordin să fie evacuate alte trei localități. Incendiile sunt atât de puternice, încât mirosul de fum se simte încă de la granița bulgaro-elenă. În insula Evia, peste 500 de pompieri încearcă să stingă focarele, dar flăcările sunt extrem de mari și se extind foarte repede. Mulți dintre cei evacuați sunt oameni în vârstă, dezorientați și curprinși de panică.

Pe lângă oamenii care aleargă speriați din calea flăcărilor devastatoare, sunt animalele care suferă sau care mor în condiții îngrozitoare sufocate de fum sau arse de vii. Mulți voluntari și-au riscat viața pentru a salva pisici, câini, cai sau vite din calea incendiilor. Din păcate, la unele au ajuns prea târziu, pentru că flăcările și fumul dens le-au ucis. Oamenii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe pompieri să stingă flăcările cu găleți de apă. „Noaptea trecută nu am fost aici, locul a fost evacuat. Asta e casa prietenilor mei. E ceva ce nu s-a mai întâmplat aici, atâtea incendii, în atât de multe locuri, în același timp, toate pe o vreme dificilă”, a povestit un localnic.

De cealalată parte, pompierii duc o luptă cruntă cu focul, iar situația devine tot mai dificilă pentru că în următoarele ore sunt anunțate rafale de vânt de până la 50 de kilometri pe oră. „Este cea mai dificilă zi cu care ne confruntăm, având în vedere intensitatea condițiilor meteo din ultimele 10 zile. Dragi compatrioți, noi ne continuăm eforturile oră de oră să combatem incendiile. Cerem colaborarea voastră încă o dată, deoarece condițiile sunt foarte dificile”, a cerut populației Nikos Hardalias, adjunctul ministrului Protecției Civile.

Sute de oameni au pierdut tot ce au agonisit o viață de muncă

Din păcate, ajutorul pentru unele persoane vin prea târziu. Acestea au pierdut toată munca de-o viață. „O catastrofă! Focul a ajuns aici pe la prânz, mânat de vântul puternic. Casele au ars, multe animale au ars de vii. Iepuri, oi, câini, de toate”, povestește un sătean din Lasdikas, în Peloponez. Culturile sătenilor au fost complet distruse, iar animalele le sunt ucise. „Să plec? Și unde să mă duc? Să-mi las casa să ardă? Dacă am fi plecat, totul ardea. Le-am zis femeilor și copiilor să plece și cine a putut a rămas să ajute cum a putut”, povestește un alt localnic.

În ajutorul Greciei au plecat 108 pompieri români. Aceștia au plecat sâmbătă seara către insulele Evia, care arde fără încetare de mai multe zile. În același timp, premierul elan și-a asigurat cetățenii care au fost afectați de incendiile masive că tot pământul care a ars va fi reîmpădurit. Mai multe țări și-au anunțat sprijinul pentru Grecia, iar mai multe echipaje de pompieri au fost trimise din Elveția, Marea Britanie, Franța și România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: