Redactia.ro
Home » Sport » Imagini emoționante! După 10 ani, Mihăiță Neșu mănâncă singur

Imagini emoționante! După 10 ani, Mihăiță Neșu mănâncă singur

mihai nesu, recuperare după accident

Mihăiță Neșu duce o luptă continuă de aproape 10 ani de când a suferit cumplitul accident. După ce a rămas paralizat medicii i-au dat puține șanse, dar fostul fundaș face progrese zilnice în recuperarea sa.

Fostul fotbalist le-a arătat tuturor cum decurge recuperarea sa. După aproape 10 ani de la accidentul suferit la un antrenament, Mihăiță Neșu a reușit să mănânce singur. Fostul fotbalist este obligat să folosească un scaun rulant, dar își poate mișca mâna dreaptă și alte părți ale corpului.

”Bucurie mare! Mihai Neșu mănâncă singur cina la aproape 10 ani după accident! După cum observați Mihai este ajutat de niște ustensile speciale dar independența primită astfel e foarte importantă! Slavă lui Dumnezeu!”, scrie Mihai Neșu Foundation.

În ultimii ani, Neșu s-a implicat în mai multe proiecte caritabile. Fundația care îi poartă numele sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii și boli cronice din România.

“Bișonul” a rămas paralizat la un antrenament

10 mai 2011 a fost ziua în care a avut loc teribilul accident. În timpul unui antrenament al echipei Utrecht, un coechipier, Alje Schut a căzut peste fotbalistul român. Acesta a suferit o fractură la vertebrele cervical și a rămas paralizat. Pentru Neșu a urmat o luptă continuă. Au fost moment cumplite în care acesta aproape a cedat și a intrat în depresie. O vizită la muntele Athos i-a dat forța de a merge mai departe și de a încerca să se recupereze atât cât se poate. Ușor, ușor a început să-și miște o mână, dar și alte părți ale corpului.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi. De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină. Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a spus Mihai Neșu în exclusivitate la Digi Sport Special.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: