Redactia.ro
Home » Sport » Cum se mai simte Mihai Neșu! “Pot să mișc mâinile”

Cum se mai simte Mihai Neșu! “Pot să mișc mâinile”

mihai nesu, recuperare după accident

Un accident teribil l-a lăsat pe Mihai Neșu infirm pe viață. De atunci a dus o luptă continuă pentru a se recupera. Apoi a început să-i ajute și pe alții.

A fost la un pas să-și piardă viața, dar a luptat în fiecare zi. A făcut pași mici, dar importanți. Și-a găsit refugiul și în credință așa cum chiar el a declarat în repetate rânduri. Neșu face zilnic fizioterapie, iar acum a început să-și miște mâinile. În urmă cu ceva vreme a început să scrie cu gura, ajutat de o tabletă.

”Sunt bine, nu pot să mă plâng de nimic. Am un program zilnic de vreo patru ani, care este foarte puțin modificabil. Mișc ambele mâini, dar nu mă pot ajuta de ele 100%”, au fost veștile bune pe care le-a oferit orădeanul. ”Mâna dreaptă este mai puternică și cu ea pot să beau apă cu o cană adaptată, dar nu mai mult de 100 grame. Mâna stângă e mai bine ca înainte, dar încă mai lucrăm. Nu am de ce să nu fiu mulțumit de starea mea de sănătate”, a spus fostul fotbalist la Magic FM.

Au trecut 9 ani de la cumplitul accident

10 mai 2011. A fost ziua în care Mihai Neșu s-a accidentat grav în timpul unui antrenament al echipei Utrecht și rămas paralizat. Deși ciocniri între fotbaliști au loc mereu, în cazul său accidentarea a fost mult prea gravă. Când le-a spus colegilor săi că nu-și simte mâinile și picioarele toți și-au dat seama că accidentarea nu era una obișnuită. A fost transportat la spital și a stat în operație câteva ore. Medicii nu i-au dat șanse prea mari, dar Neșu a demonstrat că orice este posibil. A luptat în fiecare minut în încercarea de a se recupera. Deși a fost greu, nu a renunțat niciodată.

„Reușesc mici progrese de prin 2016. Am început să-mi întăresc corpul de când am devenit mai conștiincios la ședințele de terapie. Mișc mai bine ambele mâini. Deja beau apă singur, cu o cană adaptată cu o orteză. O pot lua direct de pe masă. Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu să-mi dea putere să înfrunt orice greutate. Nu neapărat să fie totul perfect, că nu se poate așa ceva, dar cel mai bun ajutor e să ne sprijine Cel de Sus să avem echilibru și bunătate pentru a trece peste orice situație. Cu dreapta conduc superbine joystick-ul cu care controlez mișcarea scaunului cu rotile. Anul ăsta m-am plimbat toată vara prin oraș fără probleme. Același joystick îl folosesc și la calculator. Mi-am dezvoltat dexteritatea. Stânga e și ea mai puternică. O folosesc și la deplasare, mai ales când încerc să mă antrenez în spații libere, unde învăț să mai conduc și nu risc să lovesc pe nimeni”, spunea Nășu într-un interviu pentru gsp.ro.

Apoi, fostul fundaș a început să-i ajute și pe alții prin fundația pe care o are. La începutul anului a început să strângă fonduri pentru a construe primul complex de recuperare caritabil din România. Acolo își dorește să poate fi tratați copiii cu probleme neurologice, prin cele mai noi metode de recuperări în apă, kinetoterapie, hidroterapie, hipoterapie, logopedie, terapie ocupațioanală sau terapie cu ajutorul animalelor. Foarte mulți oameni din fotbal au făcut donații și i-au încurajat și pe alții să ajute. Viitorul complex de recuperare caritabil Sfântul Nectarie este gândit să poată primi 300 de copii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: