Redactia.ro
Home » Știri » Imagini incredibile de la Mamaia! Ce au găsit turiștii pe plajă. ”Trebuia să iasă de vreo lună”

Imagini incredibile de la Mamaia! Ce au găsit turiștii pe plajă. ”Trebuia să iasă de vreo lună”

Imagini incredibile de la Mamaia! Ce au găsit turiștii pe plajă. ”Trebuia să iasă de vreo lună”

Plajele din România au fost luate cu asalt de insecte! Weekendul acesta turiștii au fost terorizați de buburuze, care s-au împânzit rapid peste tot!

Invazie de buburuze pe plajele din Mamaia

Weekend-ul acesta, turiștii au fost absolut terorizați de invazia de buburuze de pe litoral. Acestea s-au așezat peste tot, inclusiv pe corpurile turiştilor întinşi pe şezlonguri.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bîlbă, a explicat pentru Radio Constanţa de ce au ieşit buburuzele pe plajă.

”Buburuzele, numite impropriu gărgăriţe sau mămăruţe, sunt nişte insecte micuţe, toxice, urâte pentru păsări, frumoase pentru noi…Atunci când se încălzeşte şi dacă se încălzeşte şi brusc, ies multe. Ele trebuia să iasă de vreo lună, dar a tot fost frig şi asta le-a oprit din stadiul de adult epibiont, un adult care stă şi doarme, adică doarme de frig. Cum a dat căldura, toată lumea s-a trezit, sunt multe, invazia este mare, au ieşit brusc şi au ajuns peste tot. Acum, ele caută să mânânce, să se reproducăşi să-şi depună ponta, spune specialistul. Sunt foarte interesante şi pentru că ele consumă numai afide, adică numai păduchi de plante, sunt bune, sunt foarte bune”, a spus acesta.

Imagini cu invazia e bubureze au apărut pe tot internetul

Turiștii au profitat de moment și au publicat imagini spectaculoase cu buburuzele venite pe litoralul românesc. Cei mai mulți dintre aceștia au postat pe contul lor de Instagram și de Tik Tok.

@http.ale.roNot them smoking #gargarite #mamaianord #buburuze♬ Nobody – Mitski

@laviniamitrofannnInvazie de buburuze la mare 😲#ohno #buburuze #invaziebuburuze #gargarite #mamaianord #navodari #constanta #climatechange #romania #ladybug #fyp♬ Oh No – Kreepa

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: