Redactia.ro
Home » Știri » Imagini inedite într-o pădure a Ocolului Silvic Căiuți. Pisică sălbatică surprinsă de o cameră de monitorizare

Imagini inedite într-o pădure a Ocolului Silvic Căiuți. Pisică sălbatică surprinsă de o cameră de monitorizare

pisica salbatica

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a postat un clip cu o pisică sălbatică surprinsă într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Căiuți din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Bacău, în cea mai înaltă zonă de pe suprafața administrată de acest ocol.

Cu ocazia începerii proiectului european LIFE Lynx, mai multe exemplare de râs din fondurile cinegetice gestionate de Romsilva au fost capturate și relocate în Munții Dinari și în sud-estul Munților Alpi, pentru salvarea de la dispariție a acestei specii. În cadrul proiectului, pentru atenta supraveghere a exemplarelor, a fost amplasată camera de monitorizare care ne-a oferit scena inedită cu pisica sălbatică.

„Cușca capcană din imagine NU este activată, aceasta fiind folosită strict pentru proiectul menționat mai sus, sub atenta monitorizare a specialiștilor de la Romsilva și ACDB, parteneri în proiectul LIFE Lynx”, scriu cei de la Romsilva.

Prădătoare desăvârșită, cu nimic mai prejos față de marile feline

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea și foarte rar este văzută de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă la 70 de centimetri lungime, iar lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri, menționează specialiștii Romsilva. Teritoriul de vânătoare al felinei este de peste 300 de hectare și se hrănește cu mamifere mici și păsări.

Blana pisicii sălbatice variază de la maro la gri, cu dungi mai închise la culoare. La prima vedere este foarte asemănătoare cu pisica de casă, însă pisica sălbatică este mai mare și mai robustă decât cea domestică și are blana mai lungă și dungată. În ceea ce privește greutatea, masculii cântăresc, în medie, 5-8 kilograme, iar femelele 3,5 kilograme.

Pădurile din România adăpostesc unele din cele mai mari populații de pisică sălbatică din întreaga Uniune Europeană. Conform datelor deținute de Ministerul Mediului, în România trăiesc la ora actuală în jur de 7.555-8.550 de pisici sălbatice. Cea mai mare populație de pisici sălbatice din Europa trăiește însă în Spania și în Portugalia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: