Redactia.ro
Home » Știri » Imagini șocante! Un bătrân a fost filmat în genunchi, ignorat pe holurile spitalului din Corabia

Imagini șocante! Un bătrân a fost filmat în genunchi, ignorat pe holurile spitalului din Corabia

Imagini șocante! Un bătrân a fost filmat în genunchi, ignorat pe holurile spitalului din Corabia

Mai multe imagini cu un bătrân care zăcea pe holurile unui spital din Corabia au fost făcute publice. În urma cercetărilor, autoritățile au amendat cadrele medicale responsabile. 

Un bătrân a fost filmat în genunchi, ignorat pe holurile spitalului

Mai multe imagini cu un bătrân care este căzut în genunchi pe holurile unui spital, neputând să se ridice, au fost filmate şi postate pe Facebook. Persoana care a filmat aceste imagini este ruda unui pacient al spitalului și venise în vizită. Aceasta a declarat că totul s-a întâmplat la spitalul orăşenesc din Corabia.

Imaginile postate arată cum cadrele medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod evident, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca. Întrebat de către cea care filmează de cât timp aşteaptă pe holul unităţii sanitare, bătrânul răspunde că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular.

Un cadru medical care apare ulterior pe holul spitalului îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta, iar acesta răspunde: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”.

Într-o altă filmare, se vede cum un angajat al spitalului ţine un scaun şi, fără a pune mâna pe bătrân, îl îndrumă cum să facă să se poată aşeza pe scaun.

”Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba! Hai să te ajut să te urci în căruţ!”, îi spune femeia care filmează bătrânului.

”Văzând că nu îl pot ridica singură, am mers sa anunţ un medic. Am anunţat o Dna Dr respectabilă, cu parul puţin  mov. Nu ii voi dezvălui identitatea, nu aş vrea ca domnul Ivanus sa fie lezat in vreun fel. Răspunsul doamnei: «Să vină infirmierele» s-a întors şi fără urmă de umanitate a plecat. De ce Dna Doctor ?!Aşa ne învaţă jurământul lui Hipocrate???? Prima doamnă mai calmă ce-i drept, asistentă, încerca sa ajute, se uita la mine, eu la dânsa. A plecat după infirmiere şi dumneaei. Vin infirmierele!!! Şi de aici mă voi aprinde puţin . Foc nu iau, nu pentru că mă tem de cineva Pur şi simplu pentru că adevăraţii oameni nu îşi pătează caracterul. Două agramate ,incompetente lipsite de profesionalism. «Doamnele» infirmiere nu au mişcat un deget, pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”, a scris femeia care l-a filmat pe bătrân, în comentariul care însoţeşte imaginile.

A fost făcut un control la Spitalul din Corabia

Au fost date primele amenzi în cazul pacientului de la spitalul din Corabia care a căzut pe jos şi nu a primit ajutor. Medicul de gardă şi asistenta medicală au fost sancționați, medicul cu 6.000 de lei, asistenta cu 3.000 de lei, potrivit Digi24.

Înregistrarea prezintă mai multe asistente și infirmiere, care trec pe lângă el fără să îl ajute. În schimb, îi recomandă să stea pe scaun. Conducerea spitalului din Corabia nu a transmis până acum vreun punct de vedere.

Ministrul Sănătății a decis, duminică seara, trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia, anunță instituția. Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislația în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Etichete: