Redactia.ro
Home » Știri » În ce condiții intră o localitate în carantină. Cine ia decizia izolării unei zone din România

În ce condiții intră o localitate în carantină. Cine ia decizia izolării unei zone din România

Carantină

Legea carantinei a intrat marți în vigoare, iar acum există posibilitatea ca o zonă sau o regiune să intre în carantină, iau autoritățile au stabilit în ce condiții acestea pot fi izolate de restul țării.

Ce condiții sunt pentru ca o zonă să intre în carantină

O zonă sau un cartier intră în carantină atunci când se decide că răspândirea coronavirusului nu poate fi stopată în alt fel decât prin această metodă, adică măsurile de prevenție obișnuite nu mai sunt de ajuns.

Atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Nelu Tătaru au vorbit despre acest lucru și au precizat în ce condiții o zonă din România poate intra în carantină.

Astfel, prim-ministrul a declarat, marți, că restricțiile locale vor intra în vigoare în cazul în care numărul de cazuri de infectări cu coronavirus depășește numărul de 1.200.

„Dar dacă creşte numărul de persoane infectat peste, să zic, 1.200, am putea ajunge să luăm măsuri restrictive locale, zonale, de carantinare. Unde apar focare se dispune măsura suspendării temporare a activităţii economice”, a spus premierul Ludovic Orban în şedinţa de Guvern.

Cum se instituie carantina zonală

La fel, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atins acest subiect și a spus că poate fi vorba de carantină zonală atunci când există trei cazuri de infectare cu coronavirus la 1.000 de locuitori.

Cea care va asigura respectarea carantinei este Poliția Română.

„În situaţia in care poliţia locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, masurile de ordine publica se asigura de catre Jandarmeria Romana sau Poliţia Română”, au transmis autoritățile competente.

O anumită zonă a țării poate fi pusă sub carantină doar printr-un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, care este Raed Arafat.

De asemenea, carantinarea unei zone poate fi stabilită și de o persoană desemnată de Raed Arafat, în baza unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Este necesar și avizul Institutului Național de Sănătate Publică, care poate institui carantina într-o zonă ce are un număr de cazuri mai mari decât cel stabilit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: