Redactia.ro
Home » Știri » În ce condiții pot merge românii la munte sau la mare. Declarațiile ministrului Sănătății

În ce condiții pot merge românii la munte sau la mare. Declarațiile ministrului Sănătății

Nelu Tataru (1)

Nelu Tătaru a vorbit marți despre relaxarea restricțiilor și despre regulile pe care românii vor fi nevoiți să le respecte și după 15 mai. Totodată, ministrul Sănătății a menționat și despre vacanțele la mare sau la munte.

Când vor putea pleca românii în vacanțe

Relaxarea restricțiilor se pare că este cel mai discutat și mai important subiect în rândul românilor, iar după două luni de izolare, aceștia sunt nerăbdători să aibă voie să iasă din case.

Așadar, ministrul Sănătății a venit marți seara cu unele lămuriri referitoare la relaxarea restricțiilor după data de 15 mai.

Potrivit Antena3, Nelu Tătaru a reamintit că după 15 mai, românii vor fi nevoiți să părăseacă localitățile doar dacă au un motiv întemeiat, precum vizita unei rude bolnave sau în cazul în care dețin o proprietate în alt oraș.

Vacanțele la munte sau la mare, se fac în condițiile în care oamenii au o proprietate privată, astfel, nu au ce face, deoarece terasele sau plajele vor rămâne închise.

“Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise, nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a declarat Nelu Tătaru.

Apariția noilor măsuri de relaxare

Ministrul Sănătății a precizat că cea mai bună formă pentru a nu mai exista o creștere a cazurilor de coronavirus în România este aceea de a crea o relaxare treptată. Totodată, Tătaru le cere românilor să fie responsabili și să respecte toate restricțiile impuse de autorități.

„Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog, unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă, dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un normal. Asta va avea loc gradual și progresiv. Se va face cu o monitorizare a celor 14 zile, după cum recomandă și OMS„

Nelu Tătatu a precizat că după fiecare interval de două săptămâni de monitorizare, există posibilitatea ca noi măsuri de relaxare să apară, în cazul în care situația este din ce în ce mai favorabilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: