Redactia.ro
Home » Știri » În ce stațiune de lux din Ucraina fug refugiații de război. Câți oameni au fugit până acum de invazia lui Putin

În ce stațiune de lux din Ucraina fug refugiații de război. Câți oameni au fugit până acum de invazia lui Putin

GALERIE FOTO (2)

Se pare că refugiații din Ucraina nu fug de război doar peste graniță. Unii aleg să rămână în țara lor. Adjunctul guvernatorului regiunii Ivano-Frankivsk din Ucraina a precizat că în stațiunea sunt cazate doar persoane cu bani.

Care e stațiunea de lux din Ucraina care e plină de refugiați

Stațiunea Bukovel din Ucraina e ocupată aproape total de refugiați. Potrivit Agerpres, stațiunea turistică montană e „adăpostul” ucrainenilor cu bani. Aceeași sursă precizează că adjunctul guvernatorului regiunii Ivano-Frankivsk, Ludmila Sirko, a informat că spațiile disponibile sunt ocupate în proporție de peste 90%.

Stațiunea Bukovel. Sursă foto: Globe Echo

Sunt oameni cu mulți bani, a mai precizat adjunctul și asta pentru că aceștia plătesc fiecare noapte de cazare și chiar închiriază apartamente sau camere de hotel.

Criza refugiaților ucrainei, cea mai rapidă evoluție de la al Doilea Război Mondial

Criza din Ucraina este criza de refugiați cu cea mai rapidă evoluție din Europa, de la al Doilea Război Mondial, a transmis Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați UNHCR, citat de BBC.

Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului include Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Moldova. Un număr mult mai mic de refugiați au ales Rusia și Belarus.

Ucraina: Peste 3 milioane de refugiați

Peste 3,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începerea invaziei ruse, de acum 24 de zile, a transmis, sâmbătă Organizația Naţiunilor Unite.

6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 90% din refugiaţii ucraineni sunt femei şi copii. Și asta pentru că bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu au voie să părăseasă Ucraina. Aceștia pot fi chemaţi să lupte în orice moment.

Câți refugiați se află în România

Potrivit declarațiilor de sâmbătă ale purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, sunt aproximativ 80.000 de ucraineni care au decis sa rămână în România. În total însă, sun peste 515.000 care, de la debutul conflictului din Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: