Redactia.ro
Home » Știri » În Timișoara s-a interzis hrănirea porumbeilor, pe domeniul public. Ce decizie s-a luat asupra pisicilor și câinilor

În Timișoara s-a interzis hrănirea porumbeilor, pe domeniul public. Ce decizie s-a luat asupra pisicilor și câinilor

Consiliul Local Timișoara a aprobat, marți seara, un proiect de lege care prevede interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public. Inițiatorul proiectului este Rodica Militaru, consilier USR-PLUS. Cei care nu vor respecta noua măsură riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 200 de lei.

În Timișoara s-a interzis hrănirea porumbeilor, pe domeniul public. Ce decizie s-a luat asupra pisicilor și câinilor

Nu a fost stabilit, însă, și cum va aplica Poliţia Locală aceste amenzi, deoarece copiii sunt cei care hrănesc în general porumbeii, în centrul orașului. Totodată, consilierii locali din Timişoara au aprobat și un proiect potrivit căruia pisicile şi câinii să poată fi transportaţi cu tramvaie, autobuze sau troleibuze, informează News.ro.

Proiectul de interzicere a hrănirii porumbeilor pe domeniul public a stârnit și controverse. Consilierul local PNL Daniela Mariș nu a fost de acord cu el, deoarece prin acest demers, porumbeii vor deveni violenți și vor fura din mâncarea oamenilor

„Sunt un simbol al nostru până la urmă. Copiii sunt obişnuiţi să meargă în centru să hrănească porumbeii. Va fi foarte greu să dezobişnuim acest lucru. Sunt de acord că sunt în număr foarte mare şi fac pagube clădirilor, dar cred că nu este o soluţie să îi înfometăm. Riscăm să devină violenţi pentru că ei  îşi vor căuta frana. Riscăm chiar să stăm la terasă şi să ne ia mâncarea din faţă sau copiilor să le smulgă din mână un cornd, de exemplu. Nu putem fi atât de radicali”, a spus Daniela Mariş, în cadrul şedinţei.

În schimb, Rodica Militaru, cea care a inițiat proiectul, explică faptul că majoritatea cetățenilor au fost de acord cu interdicția. Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei este de părere și el că soluția nu este una bună.

”Mă întreb cam în ce scenariu logic doar interzicerea porumbeilor într-un centru în care se mănâncă la terase va avea ca efect diminuarea numărului porumbeilor. O amendă nu schimbă situația, ci crează frustrare”, a semnalat Dan Diaconu.

Ce decizie s-a luat pentru posesorii de animale de la bloc

În cadrul consiliului local, marți s-a mai aprobat ca posesorii de animale de companie, de la blocuri,nu mai au nevoie de acceptul vecinilor pentru a le crește în apartament,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: