Redactia.ro
Home » Știri » Încă un bloc unde au avut loc acţiuni de deratizare efectuate de aceeaşi firmă a fost evacuat la Timișoara

Încă un bloc unde au avut loc acţiuni de deratizare efectuate de aceeaşi firmă a fost evacuat la Timișoara

deratizare

Autorităţile locale au decis evacuarea unui al doilea bloc de locuinţe din Timişoara, vecin cu cel în care trei persoane au murit, în urma unei deratizări.

Potrivit Agerpres, și în acest al doilea bloc au avut loc acţiuni de deratizare efectuate de aceeaşi firmă.

„La ora 22.30, în urma identificării unui singur apartament, etajul IV, din strada Vaida Voievod nr. 1, care a efectuat aceeaşi operaţiune de dezinsecţie şi deratizare cu aceeaşi firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă. Uşa apartamentului este sigilată cu bandă adezivă. Sunt evacuate 31 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Tragedie la Timișoara. 3 morți, între care 2 copii, după dezinsecția unui bloc. Alți 4 copii sunt internați

Potrivit ISU Timiş, verificările efectuate în cele două locaţii în care firma a făcut deratizări au relevat că „nu au fost depistaţi indicatori care să arate că valorile ar fi depăşite”. Intervenţia este coordonată de subprefectul Alin Franţescu, la faţa locului fiind prezenţi primarul Nicolae Robu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, şefii armelor din MAI şi celelalte structuri implicate în coordonarea intervenţiei.

Pe de altă parte, Mitropolitul Ioan al Banatului a anunţat că Mitropolia se va ocupa de plasarea evacuaţilor, jumătate dintre aceştia găsindu-şi adăpost la rude şi cunoscuţi, iar pentru ceilalţi cazarea şi masa vor fi asigurate la Mănăstirea Şag de lângă Timişoara şi la un hotel din Timişoara. Totodată, ÎPS Ioan a precizat că biserica se va ocupa de înmormântarea copilului de trei ani şi a mamei sale, tatăl fiind internat în secţia ATI la compartimentul toxicologie.

Patronul firmei de dezinsecție a fost reținut

Patronul firmei de dezinsecție care a efectuat deratizările în blocul din Timișoare în care doi copii și mama unuia dintre ei și-au pierdut viața a fost reținut de autorități.

Patronul firmei Bistim Dera a fost dus în Arestul IPJ Timiş pentru 24 de ore și este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Marţi, bărbatul va fi audiat şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Trei persoane au murit în urma deratizării unui bloc

Doi copii din Timișoara și mama unui dintre ei au murit. Alți patru copii au ajuns în spital. Cu toții locuiau într-un bloc din Timișoara unde de curând a avut loc o amplă operațiune de deratizare și dezinsecție. Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. După această operațiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău.

Loading...