Redactia.ro
Home » Știri » Încălzirea globală – drumul către o planetă nelocuibilă

Încălzirea globală – drumul către o planetă nelocuibilă

incalzirea globala

Fenomenul de încălzire globală nu e o noutate pentru noi deși în ultimii cincizeci de ani creșterile de temperatură sunt deosebit de alarmante, se pare că nimic din ce face omenirea nu reușeste să încetinească procesul.

Deși ne place să credem că suntem cele mai dezvoltate ființe care au trăit vreodată pe acest pământ iar inteligența este incontestabilă, facem parte dintr-un paradox:toată lumea înțelege gravitatea dar nu se găsesc soluții prompte pentru a salva planeta.

Efectele încălzirii globale

Creșterea vaporizației, a precipitațiilor și a numărului furtunilor.Vaporizația crește din cauza încălzirii apelor oceanelor iar pentru a se stabili echilibrul circuitului apei în natură trebuie să crească și nivelul precipitațiilor, astfel unii cercetării găsesc acest fapt drept principala cauză pentru care uragele au migrat din Atlanticul de nord în Atlanticul de Sud.

Topirea pungilor înghețate de metan de pe fundul oceanelor. Dacă acest lucru continuă poate determina eliberarea masivă de metan în atmosferă care va duce la creşterea şi mai mare a efectului de seră. Hidraţii de metan sunt foarte periculoşi şi foarte scumpi pentru exploatare, iar ecologişii sunt extrem de îngrijoraţi de consecinţele exploatării lor.Trebuie prețuit și protejat pentru că poate fi o sursă importantă de energie.

Retragerea și dispariția ghețarilor, topirea zăpezilor. Bine cunoscutul efect al încălzirii globale este poate una dintre cele mai vizibile catastrofe făcute de conștiința umană.Gheața cea veche are rolul de a o acumula pe cea nou formată în timpul iernii și nu îi permite să se topească într-un ritm alert în sezonul cald, însă încălzirea globală provoacă nenorocirea și mai mare. Ghețarii vechi nu doar că nu îi mai pot acumula pe cei noi, ci ridică ei înșiși nivelul apelor prin topire.

Ridicarea temperaturii. Uscarea solului cauzată de temperaturile ridicate favorizează apariția incediilor și implicit eroziunea solului dar nu în ultimul rând poluează aerului care e deja intoxicat de amprenta umanității. Plămânii noștri nu pot supraviețui respirând dioxid de carbon, depindem de „producătorii” de oxigen care sunt și ei la rândul lor victime ale incendiilor de vegetație.

Ritmul alert cu care încălzirea globală își întinde tentaculele împing existența omenirii către o eră ce va apune în curând.Dacă vom continua să exploatăm până la epuizare toate resursele pe care le avem temperaturile medii vor înregistra creșteri și de 10 grade Celsius, ceea ce în mod cert e greu de crezut că poate fi compatibil cu viața.Este de așteptat ca unele specii de animale și plante să dispară cu mult înainte să încerce adaptarea chiar și în aceste condiții nesustenabile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: