Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile din Pădurea Amazoniană. Brazilia accepă ajutorul G7 doar dacă va putea decide cum să-l folosească

Incendiile din Pădurea Amazoniană. Brazilia accepă ajutorul G7 doar dacă va putea decide cum să-l folosească

Incendiile din Pădurea Amazoniană. Brazilia accepă ajutorul G7 doar dacă va putea decide cum să-l folosească

Incendiile din Pădurea Amazoniană. Brazilia accepă ajutorul G7. Guvernul brazilian a anunțat că va accepta ajutoarele internaționale pentru combaterea incendiilor din Pădurea Amazoniană, doar dacă are dreptul să decidă cum să folosească aceste fonduri.

Brazilia accepă ajutorul G7 doar dacă va putea decide cum să-l foloseasc

Rego Barros, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, a anunțat că că suveranitatea Braziliei nu este negociabilă. Jair Bolsonaro, președintele Braziliei a precizat că dorește ca președntele FRanței să își retragă insultele la adresa sa. Organizația G7 i-a oferit Braziliei 20 de milioane de dolari pentru stingere incendiilor din Pădurea Amazoniană.

În primul rând, Macron trebuie să-şi retragă insultele. M-a numit mincinos. Înainte de a vorbi sau de a accepta ceva din Franţa (…) trebuie să-şi retragă aceste cuvinte, atunci putem vorbi„, a spus Bolsonaro.

Replica lui Macron după ce Jair Bolsonaro i-a jignit soția

De câteva zile, cei doi lideri au o dispută după ce Macron l-a învinuit pe liderul brazilian de situația critică din Pădurea Amazoniană. Si că a mințit în legătură cu politica privind schimbarea climatică. Potrivit Reuters, duminică, președintele Braziliei a postat o fotografie pe Facebook prin care face comparație între soția lui, Michelle, în vârstă de 37 de ani și soția lui Macron, în vârstă de 66 de ani.

Nu umiliţi omul, hahahah”, a scris Bolsonaro. Comentariul lui Bolsonaro a fost imediat criticat ca fiind unul sexist.

Luni, la conferința de la Biarritz, unde liderii G7 s-au adunat pentru a vorbi despre situația din Amazonia. MAcron a discutat despre comentariile lui Bolsonaro și le-a catalogat ca extrem de lipsite de respect la adresa soției sale.

Este trist. Este trist în primul rând pentru el şi pentru brazilieni. Braziliencelor probabil le este ruşine cu preşedintele lor. Pentru că stimez poporul brazilian, sper ca foarte curând să aibă un preşedinte care să se ridice la nivelul misiunii sale”, a spus Macron.

Citeste si:Președintele brazilian refuză ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: