Redactia.ro
Home » Știri » INCENDIU devastator în Bucureşti. Blocul a ars ca o TORŢĂ, de la etajul 2 până la 10! Mai mulţi oameni, răniţi (VIDEO)

INCENDIU devastator în Bucureşti. Blocul a ars ca o TORŢĂ, de la etajul 2 până la 10! Mai mulţi oameni, răniţi (VIDEO)

INCENDIU devastator în Bucureşti

Un incendiu de amploare a izbucnit, sâmbătă seară, în cartierul Ferentari din București. Un bloc a ars de la etajul 2 până la etajul 10. Opt persoane au fost rănite, dintre care două au fost duse la spital.

Au ieșit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate de echipele de intervenție.

Fibra de sticlă a propagat flăcările

Balcoanele ar fi placate cu fibră de sticlă, iar flăcările s-au propagat imediat de la un apartament la altul, pe verticală. Salvatorii s-au organizat în echipe de căutare, care au luat etaj cu etaj și au intrat în toate apartamentele afectate de incendiu.

Au fost evacuate din bloc 11 persoane, dintre care două imobilizate la pat şi una supraponderală. Doi oameni care au inhalat fum au fost duşi la spital, iar alţi 12 au primit ajutor la fața locului.

În cele din urmă, incendiul a fost stins, dar pompierii caută alte posibile victime, urmând ca apoi să facă cercetări, împreună cu polițiștii, pentru stabilirea cauzelor izbucnirii focului. Circa 30 de persoane au reușit să iasă din clădire după ce a izbucnit incendiul.

Au fost mobilizate 14 echipaje de pompieri din tot Bucureștiul și 3 autoscări. La fața locului a fost dus și un spital mobil și au ajuns și mai multe ambulanțe.

Au fost afectate 18 apartamente

Maior Radu Marius, adjunct șef centrul operațional: ”Au fost afectate 18 apartamente, iar alte 20 au fost verificate de către pompierii militari. Am intervenit cu 14 autospeciale cu apă și spumă, 6 echipaje de ajutor militar, 2 unități de terapie intensivă mobilă și mașina medicului de urgență.”

În noaptea de sâmbătă spre duminică, locatarii au dormit pe unde au apucat. Înlocuitorul lui Piedone la Primăria Sector 5, viceprimarul Mircea Nicolaidis: ”Toți locatarii care au fost afectați de acest incendiu, noi vom încerca să îi ajutăm. Avem constituit la nivelul Primăriei Sectorului 5 un fond de rezervă pe care îl vom folosi pentru a-i ajuta”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: