Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu devastator în Capitală. Adăposturile în care erau cazați 30 de persoane, distruse de flăcări. Un copil a avut nevoie de îngrijri medicale

Incendiu devastator în Capitală. Adăposturile în care erau cazați 30 de persoane, distruse de flăcări. Un copil a avut nevoie de îngrijri medicale

Foto: ISU București Ilfov

Un incendiu devastator a distrus adăposturile în care erau cazați peste 30 de refugiați ucraineni în București, provocând momente de panică și pierderi semnificative de bunuri. Incidentul s-a produs în sectorul 6 al Capitalei, pe Aleea Lacul Morii, unde flăcările au cuprins rapid 12 containere de locuit.

Deși refugiații s-au autoevacuat, iar majoritatea au scăpat fără probleme medicale, un copil a avut nevoie de îngrijiri din cauza expunerii la fum. Din fericire, acesta a primit ajutor la fața locului și nu a fost necesar transportul său la spital.

Detalii despre incendiul din sectorul 6

În urma incendiului, autoritățile au confirmat că 31 de refugiați ucraineni locuiau în cele 12 containere mistuite de flăcări. Deși pericolul major a fost evitat datorită evacuării rapide, pagubele materiale sunt semnificative, iar cei afectați au pierdut bunuri esențiale. În prezent, cauza incendiului este încă necunoscută, însă autoritățile continuă ancheta pentru a stabili ce a declanșat dezastrul. Între timp, se caută soluții urgente pentru relocarea refugiaților în condiții sigure și decente.

Într-un comunicat de presă, ISU București-Ilfov a confirmat că „un minor expus la fum a primit primul ajutor, fiind acum în afara oricărui pericol și neavând nevoie de transport la spital”. Autoritățile locale colaborează pentru a găsi noi locații de cazare pentru refugiați, în încercarea de a atenua impactul acestei tragedii asupra oamenilor care au fost deja puternic afectați de conflictul din Ucraina.

Acest incendiu nu a fost singurul incident grav în București în ultimele 24 de ore. Un alt foc a izbucnit în sectorul 3 al Capitalei, la fostul cinematograf Gloria, acum transformat în sală de spectacole. O parte din acoperișul clădirii a fost distrusă, însă nu au fost raportate victime. Cele două incendii au alertat autoritățile și au subliniat necesitatea unei mai bune pregătiri pentru gestionarea unor astfel de situații de urgență.

Din fericire, persoanele care locuiau aici s-au autoevacuat, iar nimeni nu a avut probleme medicale grav

“Au fost identificate 31 de persoane care locuiau in containerele respective. Dintre acestea, pentru un minor expus la fum a fost acordat primul ajutor, este în afara oricarui pericol, nu necesită transport la spital”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

În prezent, cauza incendiului rămâne necunoscută, însă autoritățile au promis să găsească soluții pentru relocarea refugiaților afectați, în condiții decente. Recent, în ședința de guvern de miercuri, a fost aprobată o hotărâre care reglementează cuantumul și condițiile de acordare a sumelor forfetare pentru cetățenii străini sau apatrizii proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

“Actul normativ prevede perioada în care beneficiarilor le pot fi acordate sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare la maxim 3 luni consecutive; sumele de care beneficiază sunt de 750 lei/lună pentru o persoană singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie.

De asemenea, se reduce cuantumul sumelor acordate beneficiarilor anteriori, găzduiţi în locaţiile stabilite de comitetele judeţene, precum şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de la 750 lei la 500 lei/lună pentru persoana singură şi de la 2.000 lei 1.500 lei/lună pentru o familie”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect