Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la o secție ATI din Cairo: Șapte bolnavi cu coronavirus au murit

Incendiu la o secție ATI din Cairo: Șapte bolnavi cu coronavirus au murit

Un incendiu similar cu cel de la ATI, Piatra Neamț, a izbucnit, sâmbătă seara, la o secție de Terapie Intensivă din Cairo, Egipt. Șapte pacienți care aveau coronavirus au murit după ce au fost cuprinși de flăcări.

Incendiu la o secție ATI din Cairo

Incendiu la o secție ATI a unui spital din Cairo. Șapte bolnavi care aveau coronavirus au murit, iar restul au arsuri grave cauzate de flăcărilor. Mai exact, totul s-a întâmplat la o unitate medicală privată, informează Spynews.

Incendiu soldat cu 7 morți la secția ATI a unui spital din Egipt în care  erau tratați pacienți cu COVID-19

Pacienții care s-au ales ales cu arsuri grave au fost transportați în alte spitale pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Nu se cunoaște, momentan, cauza incendiului și se fac cercetări la fața locului.

Incendiu soldat cu 7 morți la secția ATI a unui spital din Egipt în care  erau tratați pacienți cu COVID-19

Alte incendii ATI

În luna noiembrie a mai avut loc un incendiu la o secție ATI din India. Cinci pacienți care aveau Covid 19, au fost mistuiți de flăcări. Imaginile lăsate în urma incendiului, par deprinse din filmele de groază.

”A avut loc un dezastru aici. Un incendiu a provocat o explozie în Unitatea de Terapie Intensivă. În prezent încercăm să identificăm modul în care a început focul. În acel moment erau 11 pacienţi internaţi la ATI”, a spus Tejash Karmata, unul dintre reprezentanții unității medicale.

Și în Turcia, în provincia Gaziantep, a avut loc un incendiu la secția de Terapie Intensivă. Totul s-a produs din cauza uui ventilator pulmonar care a explodat.

De altfel, și în România a avut loc incendiul de la ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În urma acestuia, au murit inițial zece pacienți și au mai supraviețuit doar șase. Treptat, din cei șase au murit din cauza arsurilor cinci oameni, și doar unul a mai supraviețuit. Acesta a fost de curând externat.

În urma incendiului de la ATI Piatra Neamț s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului și medicu Cătălin Denciu. El s-a băgat la propriu în flăcări pentru a salva pacienți. El este acum la Spitalul Regina Astrid din Belgia unde primește îngrijiri medicale de specialitate. Starea sa este mai bună, dar ar putea rămâne fără câteva degete de la mâini.

”Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Fiica unuia dintre pacienții care au pierit sfâșiați de flăcările din incendiu, poveștește cum a murit tatăl ei și prin ce chinuri a trebuit să treacă.

”Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata… Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze.N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: