Redactia.ro
Home » Știri » Un nou incendiu a izbucnit la o secție ATI. O priză a luat foc în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Medical din Târgu-Mureș

Un nou incendiu a izbucnit la o secție ATI. O priză a luat foc în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Medical din Târgu-Mureș

Un nou incendiu a izbucnit la o secție ATI.

Un nou incendiua a izbucnit la o secție ATI. O nouă dovadă că spitalele din România au o problemă uriașă cu infrastructura. În această dimineață, un nou incendiu a pornit în secția ATI a spitalului Medical III din Târgu-Mureș, după ce o priză a luat foc. Din fericire, flăcările au fost stinse de angajații spitalului înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

Un nou incendiu a izbucnit la o secție ATI. O priză a luat foc în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Medical din Târgu-Mureș

Un incendiu s-a produs, vineri dimineața, în secția ATI a Spitalului Medical III din Târgu Mureș. Conform autorităților, acesta a pornit de la o priză, care a luat foc. Din fericire, acest eveniment nu a produs pagube, angajații spitalului reușind să stingă incendiul înainte de venirea pompierilor. „Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, a anunțat, vineri dimineață, ISU Mureș.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, în salon în care a izbucnit incendiu, se aflau șase pacienți, dintre care unul se afla în apropierea prizei care a luat foc. Din fericire, acesta a fost mutat de urgență pentru a nu fi rănit. „Doar pacientul care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. Nu sunt alte probleme„, a mai spus ISU Mureș. Totodată, autoritățile au declarat că incendiul a fost stins de către personalul medical, înainte ca forțele să intervină.

Incendiu devastator la secția ATI din Piatra Neamț

În seara de 14 noiembrie s-a produs un incendiu puternic la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, în urma căruia 12 persoane și-au pierdut viața. În momentul producerii accidentului au murit 10 pacienți care erau internați cu coronavirus. La scurt timp, alți doi răniți, aflați în stare gravă, s-au stins la câteva zile după incendiu. Printre răniți se numără și medicul de gardă din acea seară, Cătălin Denciu, care are arsuri în proporție de 70% din suprafața corpului, fiind transportat la un spital din Belgia. În acea seara, ministrul Sănătății s-a deplasat de urgență la spitalul din Piatra Neamț, pentru a evalua situația.

Președintele Iohannis s-a numărat printre persoanele care, s-a declarat îndurerat de decesul pacienților care au murit arși în secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. “Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoşire grabnica victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Iohannis, sâmbătă seara, pe Facebook.

În ceea ce privește actuala starea de sănătate a medicului rănit, acesta a suferit prima intervenție chirurgicală în Belgia, de excizie și cu alogrefe și a scăpat de dializă. Mai mult, Nelu Tătaru a precizat că soția medicului a ajuns la Bruxelles, pentru a fi aproape de soțul ei.Cătălin Denciu a intrat în flăcări pentru a-i salva pe pacienți, fără a se gândi la propria viață. Când a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, medicii i-au făcut un test de coronavirus care a ieșit pozitiv, după care testul a fost repetat și în Belgia, rezultatul fiind negativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: