Redactia.ro
Home » Știri » Singurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț a ieșit de la ATI. Care este starea sa

Singurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț a ieșit de la ATI. Care este starea sa

Singurul pacient care a supraviețuit în urma incendiului devastator de la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost trasferat de la Terapie Intensivă, într-un salon obișnuit cu bolnavi de coronavirus. Starea sa este una mai bună și se află în continuare internat la unitatea medicală Lețcani, din Iași.

Singurul pacient care a supraviețuit tragediei ATI Piatra Neamț

Singurul pacient, din cei 15 morți, care a supraviețuit incendiului de la secția ATI a Spitalului Piatra Neamț este într-o stare mai bună. Așadar, medicii de la unitatea medicală Lețcani, Iași, acolo unde se află acum supraviețuitorul, au decis transferul lui de la Terapie Intensivă într-un salon obișnuit cu bolnavi de coronavirus, informează știrileprotv.ro.

Medicul Carmen Dorobăț spune că pacientul are o evoluție bună și speră ca acesta să ajungă acasă la familia sa.

”Pacientul de la Neamţ are o evoluţie tot mai bună. A fost mutat de la Terapie Intensivă în zona de confirmaţi, deci este spre bine. Sperăm să ajungă la familia lui fără nici o problemă”, a spus medicul Carmen Dorobăţ.

Tragedia de la secția ATI, Piatra Neamț a avut loc în urmă cu două săptămâni. Inițial au murit zece bolnavi cu covid-19 și intubați, din cauza flăcărilor puternice. Au supraviețuit șapte oameni fiind trasferați la unitatea medicală Lețcani, Iași. Aici au început să moară pe rând și numărul a ajuns de la zece la 15 morți.

Cum se mai simte medicul Cătălin Denciu

Medicul Cătălin Denciu a intrat la propriu în foc pentru a salva câțiva dintre ei. În urma gestului său, s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului. Datorită gestului său de a-și risca viața a fost numit medicul-erou. Arsurile sale sunt unele grave și a fost transferat la Spitalul Regina Astrid din Belgia. Aici primește îngrijir medicale de specialitate. În urmă cu câteva zile, a suferit și prima operație. Soția sa, de la altfel, a reușit să ajungă la Bruxelles.

Doctorii din Belgia nu i-au dat vești prea bune medicului. Ar putea rămâne fără câteva degete și atunci nu ar mai puetea lucra pe viitor la ATI. Dacă își va reveni, va putea lucra ca doctor de familie sau profesor la Facultatea de Medicină.

”Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Unei tinere i-a murit tatăl în incendiul de la ATI și a oferit detalii șocante despre cum a murit acesta. Pe lângă faptul că l-a identificat foarte greu printre cei morți, l-a găsit cu mâna ridicată, semn că a încercat să se salveze. Mai mult, aparatura i s-a topit în organism, fiind intubat.

”Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata… Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze.N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: