Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu masiv în Attica. Pompierii români încearcă să limiteze extinderea flăcărilor

Incendiu masiv în Attica. Pompierii români încearcă să limiteze extinderea flăcărilor

GALERIE FOTO (3) Incendiu masiv în Attica.

Incendiu masiv în Attica. Satul turistic Attica arde neîncetat! Flăcările s-au extins rapid, iar oamenii sunt neputincioși și privesc cum casele lor sunt înghițite de foc. Pompierii români aflați în Grecia se luptă alături de autoritățile elene pentru a limita extinderea flăcărilor.

Incendiu masiv în Attica. Pompierii români încearcă să limiteze extinderea flăcărilor

Incendiu masiv în Attica. În doar câteva ore, flăcările au curprins un deal împădurit din Attica, Grecia. Pompierii români aflați în zonă pentru a-i ajuta pe eleni în lupta cu flăcările, încearcă să stingă focul. După 4 ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să înainteze în pădure și în jurul caselor care nu au fost atinse de incendiu. Aceștia caută eventuale focare, pentru a evita ca flăcările să reizbucnească. Incendiul s-a extins în doar o jumătate de oră pe un versant întreg, iar vântul le-a îngreuntat munca pompierilor. Acesta batea cu puterea și a direcționat focul spre zonele locuite. Fumul a umbrit întreaga zonă, iar aerul era greu de respirat.

Autoritățile au închis drumurile pentru a le permite pompierilor să acționeze. „Este un haos imens aici în provincia Attica, oamenii așteaptă să poată ajunge la locuințele lor, dar singurul lucru pe care îl pot face acum este să privească spre zona unde sunt casele lor. Sunt flăcări de zeci de metri, este un fum gros, iar pompierii au mers către acea zonă cu zeci de autospeciale”, a declarat un jurnalist pentru Digi 24.

Elicopterele și avioanele au ajutat la stingerea focului, dar din cauza fumului emanat, nu au putut ajuta din primele momentele. Zeci de case au ars, iar oameni au privit neputincioși cum flăcările le distruge munca de o viață. „Ați salvat Evia, salvați și Vilia, casa mea arde! În 10 minute toate au ars, casa mea arde, mănăstirea arde. E incredibil! E iadul! Voi, românilor, ne salvați! Mulțumim!„, a spus un localnic. În total, peste 116.000 de hectare au fost mistuite de flăcări in Grecia de la sfârșitul lunii iulie, ia sute de case au fost distruse în Evia. Potrivit speciliștilor, creșterea numărului incendiilor la nivel global apar din cauza încălzirii globale.

Aproape 150 de pompieri români au fost trimiși în Grecia

Vineri, 142 de pompieri români au plecat în misiune, în Grecia pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile. De asemenea, România a trimis opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, dar și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni.

Pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Grecia, sunt de la Inspectaratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru Situații de Urgență. „Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferenţa! Reamintim faptul că autorităţile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, acestea fiind responsabile de configurarea planului de intervenţie, gruparea numerică a forţelor şi efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acţiona în vederea limitării răspândirii incendiilor de pădure. În mod permanent se menţine legătura cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, se arată în comunicatul transmis de MAI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: