Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu violent într-un bloc din Galați: 2 persoane au murit și alte 25 au fost evacuate

Incendiu violent într-un bloc din Galați: 2 persoane au murit și alte 25 au fost evacuate

Două persoane au murit, iar alte 25 au fost evacuate, în urma unui incendiu puternic care s-a produs, duminică, într-un apartament din Galaţi. La fața locului au intervenit pompierii cu  două autospeciale de stins incendii și o autospecială de descarcerare. Totodată, la locului incendiului s-a deplasat și un echipaj SMURD.

Incendiu la un bloc din Galați

Un incendiu puternic a avut loc duminică în Galați. Două persoane au murit, iar alte 25 au fost evacuate după ce un apartament a luat foc. La fața locului s-au deplasat pompierii cu  două autospeciale de stins incendii și o autospecială de descarcerare, dar și un echipaj SMURD, informează Digi 24.

Una dintre victimele incendiului a fost găsită carbonizată din cauza fumului puternic, iar o bătrână de 60 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator, din cauză că s-a intoxicat cu fum. Medicii i-au făcut manevre de resuscitare, dar în zadar, femeia nu a mai putut si salvată. Pe lângâ acestea, mai sunt trei persoane intoxicate, dar sunt în afara oricărui pericol.

”Au fost evacuate aproximativ 25 de persoane. A fost găsită o victimă carbonizată în apartament. A fost declarat decesul pentru o altă victimă de aproximativ 60 de ani cu intoxicaţie cu fum aflată în stop cardiorespirator. Alte trei victime intoxicate cu fum sunt fără probleme deosebite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Acesta este un alt incendiu decurs în timp de 24 de ore după ce a mai fost încă unul, extrem de grav, la Spitalul Județean Galați. Aici zece pacienți cu forme grave de coronavirus, internați la secția ATI a unității medicale, au murit. Aceștia era intubați. Alți șase pacienți au supraviețuit, dar au suferit arsuri grave. Nu se cunoaște, deocamdată, cauza principală a tragediei. Se iau în calcul mai multe variante.

Potrivit lui Marius Filip, directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Județean din Piatra Neamț nu dispunea de un program de instruire în caz de incendiu, nu existau persoane responsabile de intervenție, nu avea nici responsabili pentru prevenirea incendiilor din fiecare secție. Iar asta nu ar fi fost singura problemă. Secția ATI nu avea nici sistem de alarmă pentru incendiu.

”Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a spus Marius Filip la Digi 24.

Lucian Micu, managerul Spitalului din Piatra Neamț, a dat de înțeles că secția ATI nu era prevăzută cu sistem de alarmă la incendiu, dar și că nu era renovată.

”Toate construcțiile noi și modernizările care se fac sunt prevăzute cu sisteme de alarmă și stingere de incendii din tavan, însă aceste două etaje urmează să intre în renovare. Noi în acest moment lucrăm la nota conceptuală a proiectului”, a declarat Lucian Micu, managerul Spitalului Piatra Neamț, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: