Redactia.ro
Home » Știri » Incident la o școală din Brașov. 20 de copii au ajuns la spital cu arsuri la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Incident la o școală din Brașov. 20 de copii au ajuns la spital cu arsuri la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete

GALERIE FOTO (2) Incident la o școală din Brașov. 20 de copii au ajuns la spital cu arsuri la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Incident la o școală din Brașov. 20 de copii au ajuns la spital cu arsuri la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Femeia de serviciu a școlii a uitat să scoată din priză lampa cu ultraviolete, motiv pentru care sănătatea copiilor a făcut pusă în pericol. 

Incident la o școală din Brașov. 20 de copii au ajuns la spital cu arsuri la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Potrivit Digi24, 20 de copii de la școala generală nr.11 din Brașov, au acuzat arsuri la ochi și dureri după ce au ajuns acasă. Aceștia au fost expuși la lumina ultravioletă, după ce femeia de serviciu a unității de învățământ a uitat o lampă în priză.

Părinții și-au dus de urgență copiii la secția de oftalmologie, iar alți copii au ajuns la cabinete medicale.

Elevii primesc tratament și vor rămâne acasă

Cei 20 de elevi au primit tratament și vor rămâne acasă până își vor reveni. Poliția și Direcția de Sănătate Publică au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat la școală.

„Noi vom sancționa acest incident, vor fi mai bine informate și cadrele didactice și copiii în legătură cu aceste lucruri. Sperăm să nu se mai repete niciodată. (…) Copiii sunt acasă, au fost la medic și li s-a recomandat repaus”, a mai spus directorul Școlii 11 Brașov.

Potrivit reprezentanților școlii, lămpile cu ultraviolet au fost cumpărate recent pentru dezinfecția sălilor de curs, pentru a preveni îmbolnăvirea de gripă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: