Redactia.ro
Home » Știri » Incidența cazurilor noi de COVID19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Când vor fi relaxate măsurile

Incidența cazurilor noi de COVID19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Când vor fi relaxate măsurile

Incidența cazurilor noi de COVID19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală

Incidența cazurilor noi de COVID19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu, iar în prezent, în niciun oraș din țară rata de infectare nu mai depășește 3 la mie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că în cazul în care incidența rămâne sub acest prag, luni ar urma să fie relaxate măsurile în București.

Incidența cazurilor noi de COVID19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Când vor fi relaxate măsurile

Incidența cazurilor noi de COVID19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Prefectul Capitalei a anunțat că restricțiile vor putea fi relaxate începând de luni, dacă rata de infectare rămâne sub incidenta de 2,98 la mie. „Vom aștepta 48 de ore, duminică vom avea o ședință, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile”, a spus prefectul.

Alin Stoica a spus că, dacă rata de infectare urcă peste 3 la mie, relaxarea se va amâna și se va aștepta un nou interval de scădere. În prezent, rata de infectare în București este de 2,9 la mia de locuitori, iar ieri era încă puțin peste pragul de 3 la mie. Conform legislației, la scăderea incidenței de coronavirus sub 3 la mia de locuitori, se pot deschide restaurantele la interior la capacitatea de 30% și în intervalul orar 06.00-22.00. Mai mult, desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte sunt permise cu participarea publicului până 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Prefectul Capitalei a spus că autoritățile vor aștepta 24-48 de ore pentru a se asigura că incidența rămâne sub 3 la mie, după care se va reuni Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, pentru a decide relaxarea măsurilor. Acest comitet se poate reuni inclusiv în vacanța de Paște și că se așteaptă la o relaxare a restricțiilor în Capitală la începutul săptămânii următoare.

Restricții în noaptea de Înviere

Președintele Klaus Iohannis a afirmat în urmă cu două zile că, revenirea la normalitate depinde de felul în care românii vor respecta măsurile de restricție și de modul în care aceștia vor merge la vaccinare. Acesta a reamintit că în noaptea de Paște restricțiile de circulație vor fi ridicate la slujbă. „Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri: pandemia nu a dispărut. Numărul celor care pierd zilnic lupta cu boala ne arată că se impune să rămânem la fel de vigilenți. Știu că este greu. Revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape„, a spus Iohannis.

În noaptea de Paște, românii vor putea rămâne în afara locuinței și în intervalul orar 20.00-05.00 în acest weekend. Mijloacele de transport vor avea un regim diferit în noaptea de Înviere. În zilele 30 aprilie-3 mai 2021, toate liniile de transport public ale Societății de Transport București vor funcționa cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminică. Autobuzele liniilor de noapte și cele ale liniei expres 783, și tramvaiele liniilor 1 și 10 vor asigura serviciul de transport public în noaptea de Înviere. Cei care vor să verifice graficele de circulație pentru fiecare linie de transport pot accesa site-u STB, secțiunea Trasee. Metroul va circula în perioada 30 aprilie-3 mai, conform programului zilelor de weekend și sărbătorilor legate pe toate magistralele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: