Redactia.ro
Home » Știri » Inspectorii DSP Arad, amendă usturătoare după ce au descoperit medicamente expirate la un centru de vaccinare

Inspectorii DSP Arad, amendă usturătoare după ce au descoperit medicamente expirate la un centru de vaccinare

Au fost găsite medicamente, dar și mai multe materiale sanitare expirate la un cabinet medical care mai este și centru de vaccinare. Cei care au constatat cele intâmplate au fost chiar inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Arad.

Aceștia au aplicat o amendă în valoare de 6000 de lei, dar activitatea cabinetului nua putut fi suspendată din cauza faptului că aici se află și un centru de vaccinare, iar administrarea vaccinurilor reprezintă un lucru important în această perioasă drept urmare nu poate fi oprită.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Arad au informat miercuri seară că au început controale masive în cadrul tuturor spitalelor, abulatoriilor și cabinetelor medicale. Aceștia au precizta că au găsit mai multe nereguli pe raza Județului Arad și că vor continua controalele și în următoarele săptămâni.

Într-un cabinet de medicină de familie, în care se desfăşoară şi activitate de vaccinare, au fost identificate mai multe neconformităţi: medicamente şi materiale sanitare cu timp de valabilitate depăşit şi multe alte aspecte care nu trebuie să existe într-un cabinet medical. Sancţiunea aplicată se ridică la 6.000 de lei, conform, HG 857/2011, cu un timp maxim de şapte zile pentru conformare. Activitatea nu a fost suspendată deoarece suntem în plină campanie de vaccinare, cu toate că aceasta era abordarea corectă.„, a informat Direcția de Sănătate Publică Arad.

Inspectorii de la DSP Arad au făcut publice mai multe imagini în care se poate observa că unele medicamente pe care le-au găsit erau expirate de un an de zile, aceștia găsind și seringi care aveau un termen de valabilitate depășit din 2015. De asemenea au fost găsite produse de curațenie expirate din 2020.

Scopul controalelor nu este de a sancţiona, ci de a garanta pacienţilor accesul la un act medical în condiţii de siguranţă. Chiar dacă este doar un caz izolat, trebuie să tragem un semnal de alarmă că nu vom tolera astfel de neconformităţi, dacă vom mai întâlni situaţii asemănătoare. Trebuie să conştientizăm că actul medical trebuie să se desfăşoare în condiţii de igienă şi siguranţă, la toţi furnizorii de servicii medicale de stat sau private.„, au declarat cei de la Direcția de Sănătate Publică Arad.

Etichete: