Redactia.ro
Home » Știri » Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani închisoare și dat în urmărire națională. Unde se află afaceristul

Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani închisoare și dat în urmărire națională. Unde se află afaceristul

Ioan Niculae

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare, în dosarul Interagro, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Oamenii legii nu l-au găsit la domiciliu pe milionar și l-au dat în urmărire națională. În aceeași zi, Ioan Niculae a anunțat la Antena 3 că se află în Italia și că vineri (astăzi-n.r) va reveni în România pentru a se preda.

Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani închisoare și dat în urmărire națională. Unde se află afaceristul

Milionarul Ioan Niculae a fost condamnat definitv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, de către Curtea de Apel Bucureşti. El este acuzat în dosarul Interagro de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Poliția l-a căutat acasă pentru arest, dar nu l-a găsit și l-a dat în urmărire națională. Pe seara, afaceristul a intrat în direct la Antena 3 și a anunțat că se află în Italia, iar vineri va reveni în țară și se va preda, informează Digi 24.

mandat ioan niculae

Concret, Ioan Niculae a precizat, joi seară, că se află internat la o clinică în Italia, iar duminică trebuia să fie externat. Însă, având în vedere condamnarea și-a cerut externarea mai devreme.

”Sunt în Italia, la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat mi-am făcut externarea și încep să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară”, a spus Ioan Niculae, la emisiunea Sinteza zilei.

A mințit Ioan Niculae?

Potrivit unor surse Libertatea, Ioan Niculae este revenit demult în țară, din Italia. El a participat la două meciuri:  pe 31 ianuarie, afaceristul a fost în tribună la disputa cu Viitorul, iar pe 6 februarie a urmărit din lojă partida cu FC Argeș.

Milionarul Ioan Niculae este acuzat, mai exact, în dosarul Interagro, firmă a cărui patron este, că ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate. Asta pentru a reduce din plățile necesare către bugetul de stat. Peste 11 milioane de lei este prejudiciul estimat în acest caz.

„Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, au mai susținut procurorii.

Ioan Niculae, condamnat inițial la trei ani de închisoare

În anul 2018, Ioan Niculae a fost condamnat inițial la trei ani și șase luni de închisoare, tot cu executare. Pedeapsa i-a fost mărită în urma apelului DNA. În același dosar Interagro, și soția lui Ioan Niculae a fost condamnată la complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani. Faptele avut loc pe vremea când ea era președinta Interagro. De asemenea, directorul firmei, Viorel Bărac a fost și el condamnat la  3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: