Redactia.ro
Home » Sport » Ioan Niculae s-a întors în România! Cât va sta de fapt în închisoare

Ioan Niculae s-a întors în România! Cât va sta de fapt în închisoare

Ioan Niculae, a revenit în România, Astra Giurgiu

Ioan Niculae a revenit astăzi în țară, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Acesta a fost așteptat de oamenii legii la Aeroportul Otopeni.

În momentul pronunțării sentinței, patronul celor de la Astra Giurgiu era în Italia unde făcea un tratament după ce a avut COVID-19. Vineri, acesta a revenit în țară și a fost așteptat de polițiști chiar la aeroport. A fost o adevărată desfășurare de forță din partea oamenilor legii. Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În prima instanță primise o sentință 3 ani și 6 luni. Procurorii au făcut apel, au cerut pedeapsa maximă. În fapt însă, omul de afaceri va sta mai puțin încarcerat. Potrivit legislației, acesta poate cere eliberarea condiționată după ce execută două treimi din pedeapsă, pentru că are mai mult de 60 de ani. În plus se vor mai scădea încă 6 luni, perioadă petrecută în închisoare în 2015, la prima condamnare. Va fi luată în calcul și munca pe care Niculae o va face în închisoare. În total, patronul Astrei Giurgiu poate părăsi închisoarea după aproximativ doi ani. Pe lângă cei 5 ani de închisoare primiți, lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, administrator și asociat în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile.

Ioan Niculae trebuie să stea în carantină

Pentru că a fost plecat din România, Ioan Niculae este obligat potrivit legii să stea în carantină.

”Urmează carantina, apoi regimul de executare, plasarea într-o secție din Rahova sau alt penitenciar, în funcție de regimul de executare”, a declarat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ioan Niculae a fost condamnat pentru corupție în dosarul ”Interagro”. Procurorii au descoperit că în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a derulat un contract fictiv.
În perioada ianuarie – martie 2009, Ioan Niculae, împreună cu alte persoane au încercat să obțină o hotărâre de guvern prin care să fie acordate subvenții pentru cumpărarea de îngrășăminte chimice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: