Redactia.ro
Home » Homepage » Iohannis: Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți

Iohannis: Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis un mesaj important românilor, având în vedere că se apropie 15 mai, când se va renunța la starea de urgență și se vor relaxa restricțiile.

Șeful statului a avut o reacție privind ultimele decizii ale Curții Constituționale, în special cea prin care declară neconstituțional articolul din OUG 1/1999, care stabilește că se dau amenzi pentru încălcarea regulilor stabilite în starea de urgență.

Președintele Klaus Iohannis spune că sancțiunile date pe durata stării de urgență au fost necesare și că, fără ele, numărul deceselor din cauza coronavirusului ar fi fost mult mai mare.

„Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistența și tăria de caracter a societății noastre. Sunt românii care respectă restricțiile, salvând vieți. (…) România a luat măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a evita răspândirea COVID-19. Nu este cu totul surprinzător că sancțiunile sunt discutabile, deși ele au fost utile pentru respectarea restricțiilor. Mă refer la reacțiile de după decizia CCR de ieri. Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai multe. Pericolul epidemiei nu a treecut ieri o dată cu decizia CCR.”, a transmis Klaus Iohannis de la Cotroceni.

„Pericolul epidemiei nu a trecut. Responsablitatea fiecăruia dintre noi e aceeași. Regulile și sancțiunile nu au alt scop dect protejarea sănătăți și vieții. Doar respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm actvitățile cotidiene. Politicienilor care fac un scop din apărarea celor care încalcă legea le cer să înceteze să mai pună în pericol viața cetățenilor”, a continuat președintele.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 7 mai 2020

Atac dur la adresa PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni să eşueze. „Am văzut ieri cu câtă satisfacţie au primit unii politicieni decizia CCR. Este încă un semn de nepăsare, inconştienţă şi neînţelegere a misiunii pe care o au. Pentru aceştia interesul politic este mai presus de oameni. Aceste sancţiuni au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a afirmat preşedintele.

Iohannis consideră că PSD a rămas acelaşi partid preocupat să-şi salveze baronii. „Unica preocupare a PSD rămâne asta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor”, a argumentat Klaus Iohannis. Preşedintele Iohannis a susţinut că modul conjunctural al PSD de a legifera şi maniera discreţionară de a se comporta au condus la ani pierduţi pentru România şi români.

„Resetarea României nu se va întîmpla cât PSD continuă să deţină majoritatea în Parlament”, a avertizat Klaus Iohannis. „După ce vom ieşi din această criză, principalul obiectiv este de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice şi durabile. Ştim ce avem de făcut şi trebuie să reparăm tot ce s-a făcut greşit în această perioadă”, a conchis preşedintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: