Redactia.ro
Home » Știri » Ion Negrea, cel mai vechi salvamontist din Rânca, a murit la vârsta de 57 de ani. Suferise o intervenție chirurgicală pe creier

Ion Negrea, cel mai vechi salvamontist din Rânca, a murit la vârsta de 57 de ani. Suferise o intervenție chirurgicală pe creier

Ion Negrea, cel mai cunoscut salvamontist din Rânca, a decedat la vârsta de 57 ani. Acesta era internat la Spitalul de Urgență din Craiova, urmare a unui accident suferit cu o săptămână în urmă în propria gospodărie. Medicii nu au mai putut să-l salveze! 

Salvamontistul Ion Negrea a murit

Ion Negrea a ajuns de urgență la spital, în urmă cu mai bine de o săptămână, după ce ar fi de pe o scară și s-a lovit puternic la cap. Doctorii l-au operat pe creier, însă starea lui nu s-a ameliorat. Sâmbătă, 28 septembrie, el a pierdut lupta cu viața, scrie asingorj.ro. 

Inițial, salvamontistul a fost transportat cu o ambulanță la spitalul din Târgu Jiu apoi la Craiova și nu cu un elicopter SMURD, deoarece în Rânca nu exista o pistă pentru aterizarea unei ambulanțe aeriene

Comunitatea din Rânca este în doliu și plânge decesul mult prea devreme a lui Ion Negrea, zis și Neamțu. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii și o soție îndoliată.

Cum s-a produs incidentul

Salvamontistul Ion Negrea din Drăguțești a căzut săptămâna trecută de pe cabana personală aflată în Novaci, Rânca, de la o distanță de aproximativ patru metri de sol direct pe o placă de beton.

“Ion Negrea, salvamontistul nostru inimos! Dragi prieteni, după un stupid accident, s-a stins din viață , vecinul nostru din Rânca-Gorj, lucrător în cadrul Salvamont Rânca-Gorj,România! 

Toată comunitatea din Rânca, regretă trecerea in neființă in această dimineață, a vecinului nostru din Ranca! Drum lin spre Dumnezeu! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, a transmis Constantin Pănescu, șeful cabanierilor din Rânca.

O figură emblematică

Ion Negrea a fost un salvamontist de renume din zona Rânca, implicat în activitățile de salvare montană de mai multe decenii. Cu o experiență vastă în acest domeniu, el a fost considerat unul dintre cei mai vechi și experimentați salvatori montani din România, având o carieră lungă și dedicată în sprijinul celor care practică sporturi montane sau se află în dificultate pe traseele din Munții Parâng.

Ion Negrea a fost o figură centrală în formarea și dezvoltarea echipei Salvamont din zona Rânca și a participat la numeroase acțiuni de salvare, demonstrând curaj și devotament în fața provocărilor montane. Experiența și cunoștințele sale au fost apreciate, iar el a contribuit semnificativ la protejarea vieților celor care ajung în zonele montane dificile.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: