Ion Negrea, cel mai cunoscut salvamontist din Rânca, a decedat la vârsta de 57 ani. Acesta era internat la Spitalul de Urgență din Craiova, urmare a unui accident suferit cu o săptămână în urmă în propria gospodărie. Medicii nu au mai putut să-l salveze!
Salvamontistul Ion Negrea a murit
Ion Negrea a ajuns de urgență la spital, în urmă cu mai bine de o săptămână, după ce ar fi de pe o scară și s-a lovit puternic la cap. Doctorii l-au operat pe creier, însă starea lui nu s-a ameliorat. Sâmbătă, 28 septembrie, el a pierdut lupta cu viața, scrie asingorj.ro.
Inițial, salvamontistul a fost transportat cu o ambulanță la spitalul din Târgu Jiu apoi la Craiova și nu cu un elicopter SMURD, deoarece în Rânca nu exista o pistă pentru aterizarea unei ambulanțe aeriene
Comunitatea din Rânca este în doliu și plânge decesul mult prea devreme a lui Ion Negrea, zis și Neamțu. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii și o soție îndoliată.
Cum s-a produs incidentul
Salvamontistul Ion Negrea din Drăguțești a căzut săptămâna trecută de pe cabana personală aflată în Novaci, Rânca, de la o distanță de aproximativ patru metri de sol direct pe o placă de beton.
“Ion Negrea, salvamontistul nostru inimos! Dragi prieteni, după un stupid accident, s-a stins din viață , vecinul nostru din Rânca-Gorj, lucrător în cadrul Salvamont Rânca-Gorj,România!
Toată comunitatea din Rânca, regretă trecerea in neființă in această dimineață, a vecinului nostru din Ranca! Drum lin spre Dumnezeu! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, a transmis Constantin Pănescu, șeful cabanierilor din Rânca.
O figură emblematică
Ion Negrea a fost un salvamontist de renume din zona Rânca, implicat în activitățile de salvare montană de mai multe decenii. Cu o experiență vastă în acest domeniu, el a fost considerat unul dintre cei mai vechi și experimentați salvatori montani din România, având o carieră lungă și dedicată în sprijinul celor care practică sporturi montane sau se află în dificultate pe traseele din Munții Parâng.
Ion Negrea a fost o figură centrală în formarea și dezvoltarea echipei Salvamont din zona Rânca și a participat la numeroase acțiuni de salvare, demonstrând curaj și devotament în fața provocărilor montane. Experiența și cunoștințele sale au fost apreciate, iar el a contribuit semnificativ la protejarea vieților celor care ajung în zonele montane dificile.