Redactia.ro
Home » Sport » Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a întâmplat cu ele peste ani

Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a întâmplat cu ele peste ani

GALERIE FOTO (4) Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München

Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ion Țiriac a fost, la un moment dat, cel mai bogat român din țară. Afaceristul a fost întotdeauna atras de mașini, motiv pentru care are o adevărată colecție de 400 autorisme. Recent, Ion Țiriac a povestit cum a reușit timp de 10 ani să uite de cele două Ferrari-uri pe care le avea parcate într-un garaj din Munchen.

Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a întâmplat cu ele peste ani

Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ion Țiriac se află în prezent,printre cei mai bogați oameni din România. Acesta este un fost jucător profesionist de tenis, jucător de hochei pe gheață și este proprietarul unui număr foarte mare de firme în domeniul bancar, auto și al transporturilor. Totodată, Țiriac este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii. Omul de afaceri este atras de mașini, motiv pentru care are o colecție de 400 de mașini de lux. Totodată, acesta a șocat toți românii când a mărturisit că timp de 10 ani a uitat că are două Ferrari-uri într-un garaj din Munchen. Ion Țiriac este de părere că, atunci când ai o pasiune trebuie să găsești mijloacele de a o pune în practică și să încerci să o duci într-o zonă vizibilă.

Conform acestuia, colecția sa de mașini a început cu autoturisme simple și prima a fost o Skoda, după care a cumpărat un Volkswagen. Ion Țiriac a dezvăluit că și-a cumpărat primul Mercedes în urmă cu 49 de ani și a preferat să-l cumpere cu motor cu carburator pentru că românii nu știau să repare modelul nou pe injecție. „Probabil ca prima mea masina exceptionala a fost acel Mercedes, care in 1969, am platit 4.950 de dolari pe el, un 280ES. Aparuse masinile cu motor cu injectie, se numeau SE-uri, dar nu am luat unul din ala ca romanii erau cu surubelnita si mai umblau pe la carburator, nu ar fi stiut cum sa umble la el”, a mai spus Tiriac.

Țiriac a uitat timp de 10 ani două Ferrari într-un garaj

Ion Țiriac este foarte ocupat, având multe firme de gestionat. Ei bine, acest lucru l-a determinat să uite că parcase două mașini modele sport într-un garaj din Germania. Este vorba despre două Ferrari-uri. „Eram la Monte Carlo la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni. Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: «Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?». Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineața până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager”, a declarat Ion Țiriac.

Din păcate, timpul în care au stat în garaj le-a deteriorat, afaceristul fiind nevoit să le schimbe motorul, după care să le vândă la un preț mult mai mic.„Va dati seama ca dupa 10 ani de zile tinand o masina intr-un garaj automat trebuie sa ii dai motorul jos, sa incepi sa il refaci, si le-am vandut intr-o clipita cam cu jumatate din banii cat am dat pe ele”, a povestit fostul tenismen.