Redactia.ro
Home » Sport » Diagol fabulous între Ion Țiriac și Nadia! „Băi, Țiriac, eu trebuia să stau 6 ore pe o bârnă”

Diagol fabulous între Ion Țiriac și Nadia! „Băi, Țiriac, eu trebuia să stau 6 ore pe o bârnă”

Ion Țiriac, Nadia Comăneci, dialog fabulos

Ion Țiriac a vorbit într-un interviu despre sacrificiile pe care le fac sportivii. Astfel a rememorat un dialog incredibil pe care l-a avut în urmă cu ceva vreme cu Nadia Comăneci.

Omul de afaceri a vorbit despre cariera sa de sportiv și și-a adus aminte de o discuție purtată cu fosta campioană, Nadia Comăneci. Țiriac spune că numai aceasta a muncit mai mult decât el.

„Mi-am amintit că am întrebat-o: «Băi, Nadia, Bela ăla (nr. Karoly, fost antrenor al lotului național de gimnastică) ți-a mai dat vreo palmă când aveai 5-6 ani?». «Băi, Țiriac, eu trebuia să stau 6 ore pe o bârnă. Ce putea să îmi facă ca să stau 6 ore pe bârnă? Eu trebuia să stau pe acea bară, fiindcă doar așa progresam, așa știam ce trebuie să fac, cum trebuie să fac»”, a afirmat Ion Țiriac la emisiunea Rețeaua de idoli.

În cariera sa, Ion Țiriac a jucat 3 finale de Cupa Davis împreună cu Ilie Năstase, o performanță unică în istoria tenisului românesc.

„Am pierdut 3 finale de Cupa Davis, ăla-i dezastrul vieții mele de sportiv, trebuie să accept, nu am ce să fac. Dar nu e atât de rău, am pornit de la zero la infinit, fiindcă am ajuns de 3 ori în finală, am ajuns o țară care conta în lumea asta. Năstase a schimbat tenisul, eu am ajuns de două ori în primii 10, și la simplu, și cu el la dublu. Am avut mai mult noroc în viața de după cea de sportiv. Nu am avut talentul lui Ilie, talentul Nadiei sau al Simonei Halep, sau al lui Hagi, așa că a trebuit să muncesc de două ori”, a mai spus Țiriac.

Nadia Comăneci: “Nu mi-a fost furată copilăria”

De-a lungul timpului foarte multe sportive s-au plâns din cauza metodelor de antrenament. Nadia Comăneci a fost antrenată de Bela Karolyi și soția acestuia. Ulterior cei doi antrenori, stabiliți în Statele Unite au fost acuzați că aveau metodele foarte dure de antrenament.

„De la bun început, Bela a venit cu ideea de a le controla total pe fete. Voia control absolut. Bela le controla greutatea. Urcau zilnic pe cântar. Striga la ele și le umilea: «Vacă grasă», «Ești un porc». Le pălmuia pe fete. Acestea erau foarte speriate. Marta obișnuia să le ia de gât și să își înfigă degetele în el. Și le pălmuia foarte mult. Fetelor le rămânea urma inelelor pe obraji. I-am raportat la autorități, dar trebuie să înțelegeți că nimeni nu lua nicio măsură ca să-i oprească.”, povestea coregraful Geza Pozsar.

În schimb, Nadia Comăneci nu a făcut niciodată o asemenea declarație.

„Nu consider că mi-a fost furată copilăria și adolescența, din moment ce e singura viață pe care am cunoscut-o și pe care vreau să o duc. Îi voi fi întotdeauna recunoscătoare mamei mele, ea este cea care m-a dus într-o zi la sală. Altfel, aș fi avut o existență normală și mult mai puțin interesantă. Nu am niciun regret și nici nu am avut. Priviți ce înseamnă viața mea: tot ce mi s-a întâmplat mi-a permis să fiu acolo unde sunt azi. Sigur, am avut momente dificile, ca oricine, dar am trecut peste aceste încercări, pentru că mă straduiesc mereu să fiu pozitivă și să iau ceea ce este mai bun din ce ni se întâmplă. 73 a fost numărul meu de concurs, 7×3=21, reprezentând a XXI-a ediție a JO, la Montreal. Am luat șapte note de zece, trei medalii de aur. 7+3=10”, declara campioana olimpică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: