Redactia.ro
Home » Știri » Ion Țiriac și-a făcut o gară! Trenul de Otopeni oprește la patinoarul miliardarului

Ion Țiriac și-a făcut o gară! Trenul de Otopeni oprește la patinoarul miliardarului

GALERIE FOTO (2) Ion Țiriac și-a făcut o gară! Trenul de Otopeni oprește la patinoarul miliardarului

Ion Țoriac a dat lovitura, asta pentru că o lucrare a CFR-ului pică perfect pentru miliardarul român care are în zonă un patinoar. De altfel, chiar și numele stației a împrumutat denumirea afacerii pe care a propus-o în zonă fostul jucător de tenis.

Ion Țiriac și-a făcut o gară! Trenul de Otopeni oprește la patinoarul miliardarului

Deși trenurile spre Aeroportul Otopeni merg deja de câteva luni bune, Patinoar PO este prima stație care a întrerupt pentru o scurtă perioadă ruta. Aceasta a făcut-o începând cu 1 iunie, ziua internațională a copiilor.

Weekendul reprezenta singurul moment în care trenurile se animau. O făceau doar pentru că părinții au transformat ruta într-o plimbare de inițiere a celor mici. Astfel, răbdarea copiilor și pasiunea pentru trenuri erau testate într-o călătorie de doar 20 de minute. În rest, trenurile nu aveau mare popularitate, iar acest lucru îl confirmau și angajații companiilor care operau ruta. Un singur lucru a reușit să facă lansarea acestei linii de tren. Pentru o scurtă perioadă a mai redus din mafia taxiurilor.

Ruta a fost una construită în decursul a câțiva ani buni de zile. Localnicii nu au fost de acord cu acest proiect, fiind nemulțumiți de zgomotul şantierului sau de prețul oferit pentru fiecare parcelă de teren. Acesta n-au înțeles de ce este nevoie ca această gară să fie legată de aeroport fix prin pământurile lor.

De când s-a pus în funcțiune, unul dintre cei care beneficiază cel mai mult este Ion Țiriac. Asta pentru că mulți sportivi vin și pleacă de la Telekom Arena, adică patinoarul construit de la zero de miliardarul Ion Țiriac. De remarcat că în imediata apropiere a stației există numeroase clădiri de birouri, hoteluri, dar și case și depozite ale unor companii mari. De altfel, gara Patinoar PO este poziționată la nici cinci minute de mers lejer spre DN1.

Ion Țiriac și-a făcut o gară! Trenul de Otopeni oprește la patinoarul miliardarului

Cum arată gara Patinoar PO

Singura oprire către Aeroportul Otopeni, gara Patinoar PO are un singur peron și poate fi considerată o reuşită a constructorilor. Este situată chiar pe viaductul care supratraversează DN1 şi pare a avea toate cele necesare unei staţii moderne. Mai exact, aceasta este poziționată între un hotel și Telekom Arena, patinoarul omului de afaceri.

Neinclusă în proiectul inițial al liniei ferate Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă, construcția PO Patinoar a fost construită ca o condiție pusă chiar de miliardarul Ion Țiriac. Proprietarul patinoarului Telekom Arena a solicitat acest lucru pentru a renunța la contestarea în instanță a proiectului conexiunii feroviare.

Stația este situată la o înălțime destul de mare, 6,5 metri, pe viaduct. Conform informațiilor clubferoviar.ro, peronul are dimensiunile în plan de 80 m lungime și 3,25 m lățime și este finisat cu un sistem de pardoseală din amorsă epoxidică, mortar din rășină epoxidică și nisip cuarțos.

Accesul la peron este asigurat de două lifturi și două scări de acces. Pentru accesul și deplasarea persoanelor cu deficiențe au fost prevăzute benzi antiderapante, benzi de ghidaj tactil și benzi de avertizare tactilă. Punctul de Oprire are sistem de supraveghere video și sistem de informare și avertizare a călătorilor, instalate de Alfrednet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: