Redactia.ro
Home » Monden » Iurie Sadovnic a fost găsit mort în propria casă! Cântărețul s-ar fi împușcat în cap

Iurie Sadovnic a fost găsit mort în propria casă! Cântărețul s-ar fi împușcat în cap

Iurie Sadovnic a fost găsit mort în propria casă! Cântărețul s-ar fi împușcat în cap

Cântăreţul Iurie Sadovnic a murit astăzi, 7 iunie 2021, după ce și-ar fi pus capăt zilelor împușcându-se în cap. Vestea a fost dată de soția acestuia.

Oamenii legii au fost alertaţi de către soţia interpretului, însă nu au fost stabilite cu exactitate cauzele în care s-a petrecut incidentul.

Iurie Sadovnic a fost găsit mort în propria casă

Cântăreţul Iurie Sadovnic a fost găsit fără viață în propriul apartament luni, 7 iunie, după ce ar fi decis să își pună capăt zilelor împușcându-se în cap. Cea care a alertat poliția a fost chiar soția muzicianului. Potrivit primelor informații, Poliția a fost sesizată la ora 14:21, precum că într un apartament a fost depistat cadavrul unui barbat.

”La fața locului imediat -a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor fiind solicitat și medicul legist”, se menţionează într-o notă informativă de la Poliţia Capitalei, potrivit TV8.md.

Arma cu care a fost efectuată împuşcătura era deţinută legal. Pe acest caz a fost pornit un proces penal, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a petrecut fapta.

Cine a fost Iurie Sadovnic

Iurie Sadovnic avea vârsta de 69 de ani. Acesta a fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova. Este bine cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară.

Cântăreţul s-a născut în data de 14 decembrie 1951 în localitatea Jura, raionul Râbniţa. A activat ca solist al formaţiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formaţia „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formaţia „Sonor” (1973—1976), formaţia de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul”, (1977-1978) şi „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chişinău. În 1983 a fondat formaţia „Legenda”, care a activat până în 1993.

În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. Fost membru PCUS. În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

A fost distins cu titlul de Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000), cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: