Redactia.ro
Home » Coronavirus » Ivermectina, medicamentul folosit de veterinari și laureat al premiului Nobel, leacul pentru coronavirus?

Ivermectina, medicamentul folosit de veterinari și laureat al premiului Nobel, leacul pentru coronavirus?

Ivermectina

Pandemia de coronavirus a mai creat încă o controversă la nivel mondial. Este vorba despre folosirea Ivermectinei în tratarea infecției cu acest nou virus. Este eficientă sau nu? Iată părerile specialiştilor.

Ivermectina, medicamentul care a împărţit lumea în două

Ivermectina este un medicament foarte bun, fără doar şi poate, dar este el folositor şi pentru tratarea infecţiei cu coronavirus? De fapt, a fost o descoperire care a primit Premil Nobel. Unii specialiști sunt de părere că acesta este bun pentru COVID-19, deși el este un medicament folosit de medicii veterinari. În schimb, alții sunt de părere că Ivermectina nu ar trebui folosită niciodată pe oameni.

Spre exemplu, un medic român care lucrează în Statele Unite, mai precis în Los Angeles, a precizat că el însuși ia acest medicament, pentru a se feri de infecție.

„Eu o folosesc din octombrie, o iau ca să nu mă îmbolnăvesc, să nu fac COVID. Și nu sunt singurul. Le dau și pacienților mei, dar mai sunt și alți medici care iau Ivermectină tot preventiv”, a spus medicul Ion Alexie pentru Playtech.ro.

„Depinde foarte mult și de stadiul bolii. Dar vreau să vă dau un exemplu. Aici la spitalul la care lucrez a venit un pacient pe 23 ianuarie noaptea, l-am internat și avea plămânii distruși de boală. Saturația de oxigen era foarte mică, aproape de a fi intubat. După două zile și jumătate de Invermectină a ajuns la o saturație de oxigen aproape normală, cât să primească printr-o canulă nazală. Eu chiar cred că Ivermectina ajută”, a mai spus acesta.

Așadar, peste Ocean, folosirea acestui medicament este la latitudinea medicului și depinde și de starea pacientului.

Situația din Româia. Se folosește sau nu Ivermectina

Pentru a lămuri situația, medicii din România au transmis că acest medicament nu este aprobat pentru oameni, fiind un tratament destinat animalelor, mai precis pentru paraziți intestinali sau scabia.

„La noi Ivermectina nu este aprobată pentru oameni, însă există mai multe studii internaționale în curs de desfășurare pentru tratarea pacienților COVID cu acest medicament. Momentan, toate se termină cu o concluzie simplă: e nevoie de și mai multe studii, de mai multe date despre cum acționează acest medicament asupra coronavirusului”, a precizat medicul Radu Țincu.

Controversa privind Ivermectina a pornit după un studiu realizat de Universitatea din Liverpool care arată că acest medicament ar lupta cu infecția cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: