Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden și Angela Merkel și-au unit forțele. Cei doi se opun agresiunilor Rusiei și acțiunilor anti-democratice ale Chinei

Joe Biden și Angela Merkel și-au unit forțele. Cei doi se opun agresiunilor Rusiei și acțiunilor anti-democratice ale Chinei

GALERIE FOTO (2) Joe Biden și Angela Merkle și-au unit forțele.

Joe Biden și Angela Merkel și-au unit forțele. Înainte să părăsească funcția de cancelar, Angela Merkel a mers joi la Casa Albă pentru a se întâlni cu Joe Biden, președintele SUA. Cei doi au anunțat că vor lucra împreună pentru a sta departe de agresiunile Rusiei. De asemenea, Merkel și Biden vor ține piept acțiunilor anti-democratice ale Chinei.

Joe Biden și Angela Merkel și-au unit forțele. Cei doi se opun agresiunilor Rusiei și acțiunilor anti-democratice ale Chinei

Joe Biden și Angela Merkle și-au unit forțele. Cancelarul german Angela Merkel a fost în vizită la Washington unde s-a întâlnit cu Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Cei doi lideri s-au întâlnit în Biroul Oval și au ținut o conferință de presă comună. Joe Biden s-a declarat îngrijorat de gazoductul Nord Stream 2. Este vorba despre conducta care se întinde din Rusia până în Germania sub Marea Baltică. Merkel și Biden au spus că statul rus nu ar trebui să folosească energia ca armă. ”Deşi mi-am reafirmat îngrijorarea cu privire la Nord Stream 2, cancelarul Merkel şi cu mine împărtăşim absolut convingerea că nu trebuie să lăsăm Rusia să utilizeze energia ca o armă pentru a-i constrânge sau ameninţa pe vecinii săi”, a declarat preşedintele democrat.

De asemenea, Biden a anunțat că a căzut de acord cu Angela Merkel să lucreze împreună pentru a apăra alianța de pe flancul estic NATO împotriva agresiunii Rusiei. Președintele american a mărturisit că atât Germania, cât și SUA vor susține principiile democratice și drepturile universale atunci când China lucrează la subminarea unei societăți libere și deschise. Joe Biden și Angela Merkel au discutat despre restricțiile de călătorie din timpul pandemiei de coronavirus. Atunci când totul va fi în regulă, vor ridica interdicția de a călători din Europa către Statele Unite ale Americii. “Este în curs procesul acum. Și voi putea să răspund la acea întrebare în următoarele câteva zile, ce se va întâmpla”, a mai spus Biden.

Joe Biden si Angela Merkel

Joe Biden a lăudat-o pe Angela Merkel

Având în vedere că se apropie de sfârșitul carierei politice, Joe Biden i-a adus un omagiu liderului german, Angela Merkel. “Într-o notă personală, trebuie să vă spun că îmi va lipsi să vă văd la summiturile noastre”, a spus Biden. “Cu adevărat voi face asta”, a spus Merkel.

Angela Merkel nu mai intenționează să mai candideze la următoarele alegeri din Germania, care vor avea loc în luna septembrie. Vizita Angelei Merkel în SUA este, cel mai probabil, ultima în calitate de cancelar federal. Cu toate astea, urmează să marcheze un nou început în relațiile SUA-Germania și să ajute la restabilirea relațiilor transatlantice, care au scăzut în timpul administrației fostului lider, Donald Trump.

Cancelarul german a organizat peste 20 de vizite la Washington în timpul celor 16 ani în fruntea guvernului. Joe Biden este al patrulea președinte cu care Merkle se întâlnește la Casa Albă. Joe Biden, 78 de ani și Angela Merkel, 66 de ani, s-au cunoscut și au lucrat împreună ani de zile, făcând o echipă foarte bună în astfel de situații. “Cooperarea dintre SUA și Germania este puternică și sperăm să continue, și sunt sigur că așa vom face”, a spus Biden la începutul întâlnirii din Biroul Oval.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: