Redactia.ro
Home » Știri » Juriul din România, descalificat în finala Eurovision 2022: „Încercare suspectă de manipulare a votului”

Juriul din România, descalificat în finala Eurovision 2022: „Încercare suspectă de manipulare a votului”

În timpul competiției, procesul de votare a juriului din 6 țări de la Eurovision 2022, a fost afectat, spun specialiștii. Totul din cauza unor tentative de „manipulare” a voturilor. Astfel că unele voturi au fost modificate. Printre aceste șase țări se află și România.

EBU: „un vot cu nereguli”

„În timpul desfășurării concursului, European Broadcasting Union’s (EBU) a făcut un anunț, susținând că a existat „un vot cu nereguli”.

Din acest motiv, voturile juriului din România, Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia și San Marino au fost citite de supervizorul executiv Martin Österdahl, în locul juriului țărilor respective”, relatează Pro TV.

Notele oferite de juriile din cele șase țări au fost eliminate, deoarece un observator independent a identificat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinalele Eurovision, potrivit comunicatului emis de organizatorul Eurovision, a scris publicația ESCXTRA, specializată în concursul Eurovision.

„EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală”, pentru a se respecta instrucțiunile de vot ale concursului, relatează aceeași sursă. 

Astfel s-a calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar. Procesul de vot este recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.

Comunicatul oficial European Broadcasting Union’s (EBU) despre Eurovision 2022

„În analiza procesului de votare al juriului, realizat de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU), după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a șase țări.

Pentru a respecta Instrucțiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat înlocuitor agregat pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru Marea Finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări care au înregistrări similare de vot.

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice încercare suspectă de a manipulare a votului la Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de voturi, în conformitate cu Instrucțiunile Oficiale de Vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influența sau nu rezultatele și/sau rezultatul votului.”

Cum s-a votat la Eurovision 2022

Fiecare dintre cele 40 de țări participante la Eurovision 2022 a avut un juriu care a decis jumătate din rezultat. Punctele juriilor au fost date de un purtător de cuvânt din fiecare țară, unde doar cele 12 puncte au fost anunțate oral.

Toate voturile televizate din cele 40 de țări sunt grupate și anunțate pentru fiecare țară primitoare. Începând cu țara cu cele mai puține puncte din partea juriilor.

Procedura de votare a fost aceeași ca în cei cinci ani precedenți. Fiecare țară a avut de dat două seturi de 1,2,3,4,5,6,7,7,8,10 și 12 puncte. Un set pentru juriul fiecărei țări și un set pentru televotingul fiecărei țări.

Fiecare țară are un juriu național care a acordat un set de 1,2,3,4,5,6,7,8,10 și 12 puncte.

Fiecare țară a avut televoting care, de asemenea, a dat un set de 1,2,3,4,5,6,7,8,10 și 12 puncte.

Marele câștigător Eurovision: Ucraina 

Ucraina a câștigat competiția Eurovision 2022! Aceștia au primit cele mai multe voturi, din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte luând în calcul și votul juriilor, 192. 

Președintele Zelenki a fost foarte mândru de Kalush Orchestra care au interpretat piesa Stefania! 

Cum s-a descurcat România la Eurovision 2022

România a ocupat locul 18 din 25

„Sunt recunoscător şi mândru pentru acest moment. Recunoscător celor care au fost alături de mine, în echipa României, şi mândru pentru că am muncit extrem de mult şi am reuşit să-mi reprezint ţara la nivel înalt! La fel ca orice sfârşit, este un nou început. Am numeroase proiecte în lucru, dar aventura Eurovision va rămâne mereu un moment special în inima mea. Vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de noi!”, a declarat WRS la finalul evenimentului, scrie news.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: