Redactia.ro
Home » Homepage » VIDEO România, locul 18 la Eurovision 2022: Totul despre marea finală. Ucraina a plecat cu marele premiu: „Vă mulțumim că sprijiniți Ucraina” 

VIDEO România, locul 18 la Eurovision 2022: Totul despre marea finală. Ucraina a plecat cu marele premiu: „Vă mulțumim că sprijiniți Ucraina” 

GALERIE FOTO (2)

S-a ales câștigătorul concursului Eurovision Song Contest 2022: Ucraina!

25 de țări au concurat pentru trofeu și pentru onoarea de a găzdui concursul Eurovision 2023. Vezi toate detaliile, cântecele fruntașe și ce show incendiar a avut de oferit Marea Finală Eurovision 2022!

România a ocupat locul 18. Suntem mândri de WRS că ne-au calificat în marea finală după 5 ani! WRS a mărturisit că scopul lui era să ajungem în finală, fiind conștient de lupta acerbă. â

Prima reacție a reprezentatului României

Prima reacție a lui WRS după ce a obținut locul 18 la Eurovision 2022 pentru România: „Sunt recunoscător şi mândru pentru acest moment. Recunoscător celor care au fost alături de mine, în echipa României, şi mândru pentru că am muncit extrem de mult şi am reuşit să-mi reprezint ţara la nivel înalt! La fel ca orice sfârşit, este un nou început. Am numeroase proiecte în lucru, dar aventura Eurovision va rămâne mereu un moment special în inima mea. Vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de noi!”, a declarat WRS la finalul evenimentului, scrie news.ro.

Totul despre marea finală Eurovision 2022

Cea de-a 66-a ediție a concursului Eurovision s-a  încheiat în această seară. 25 de melodii au concurat, iar după 4 ore de muzică, spectacole, divertisment și emoție, cunoaștem în sfârșit câștigătorul concursului Eurovision Song Contest 2022!

Spectacolul a început la ora 22:00, pe TVR1, în direct de la Pala Olimpico Arena din Torino, Italia și putea fi urmărit și pe YouTube și TikTok. Gazdele au fost  Mika, Laura Pausini și Alessandro Cattelan. 

Ordinea de desfășurare a fost decisă de producătorul italian RAI pe baza unei trageri la sorți de alocare.

Eurovision 2022, la Torino 

Marea finală a Eurovision 2022 a început pe drumurile orașului gazdă. Sunt foarte mulți oameni pe străzi, care merg împreună și aplaudă. Cineva dă drumul la chitară și începe să cânte la tobe. Oamenii încep să cânte refrenul piesei „Give Peace a Chance” a lui John Lennon.

În interiorul arenei Pala Olimpico, au început prezentările  Mika și Alessandro Cattelan.

Laura Pausini, legenda italiană a fost responsabilă și de deschiderea Marii Finale a show-ului, ea oferind un medley al câtorva dintre hiturile sale („Lo

Peretele de steaguri

În cadrul emisiunii au fost dansatori cu bastoane luminoase și un curcubeu în spatele structurii negre. Acel curcubeu lasă loc unor explozii de sunete cu culorile drapelului fiecărei țări. Pe podium există grafică cu numele țării.

De-a lungul paradei steagurilor, au fost două momente de pauză. Primul a avut loc după Spania; dansatorii se află în centrul scenei cu bastoanele lor luminoase care vor fi colorate și ele cu culorile drapelului fiecărei țări. Al doilea moment de pauză după Suedia.

Måneskin, câștigătorii Eurovision 2021, show incendiar 

Måneskin, câștigătorii de anul trecut ai concursului Eurovision au urcat pe marea scenă odată cu pornirea votului publicului. 

Trupa a interpretat în premieră noul lor single „Supermodel.”

După ce s-a oprit votarea, s-au numărat și verificat voturile! Apoi s-a desemnat marele câștigător Eurovision 2022!

Cum s-a votat la Eurovision

Fiecare dintre cele 40 de țări participante la Eurovision 2022 a avut un juriu care a decis jumătate din rezultat. Punctele juriilor au fost date de un purtător de cuvânt din fiecare țară, unde doar cele 12 puncte au fost anunțate oral.

Toate voturile televizate din cele 40 de țări sunt grupate și anunțate pentru fiecare țară primitoare. Începând cu țara cu cele mai puține puncte din partea juriilor.

Procedura de votare a fost aceeași ca în cei cinci ani precedenți. Fiecare țară a avut de dat două seturi de 1,2,3,4,5,6,7,7,8,10 și 12 puncte. Un set pentru juriul fiecărei țări și un set pentru televotingul fiecărei țări.

Fiecare țară are un juriu național care a acordat un set de 1,2,3,4,5,6,7,8,10 și 12 puncte.

Fiecare țară a avut televoting care, de asemenea, a dat un set de 1,2,3,4,5,6,7,8,10 și 12 puncte.

Marele câștigător Eurovision: Ucraina 

Ucraina a învins! Aceștia au primit cele mai multe voturi! După votul juriului național, ocupau un loc fruntaș în clasament însă după votul telespectatorilor, au fost propulsați pe primul loc! (din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte)

Se credea încă din cotele la pariuri că vor fi vaforizați, Kalush Orchestra, cu piesa Stefania: 

România a acordat tot Ucrainei cele mai multe puncte, 12. 

În plin război, reprezentanții Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino, pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol. 

„Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”, sunt versuri din melodia  Stefania care este un mix de hip-hop îmbinat cu muzică tradițională.

Rusia a fost exclusă din competiție anul acesta din cauza invaziei declanșate de Vladimir Putin în Ucraina, în 24 februarie.

Locul II: 

Locul III: 

Întregul clasament: 

Performanța României la Eurovision 

Reprezentantul României, WRS, s-a clasat pe locul 18 (din 25 de finalişti) cu 64 de puncte.

„Numele meu este Andrei Ursu, cel de scenă WRS, sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică şi scriu şi pentru alţii. Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, am început la «Românii au talent» şi «Vocea României», aşa mi-am început eu cariera. Părinţii mei sunt ambii dansatori şi am început să dansez de foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani am început”, a spus recent reprezentantul României.

Vecinii noștri din Republica Moldova au ocupat un loc fruntaș în clasament: 7 

Întregul show

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: