Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei. Ce a făcut președintele

Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei. Ce a făcut președintele

Președintele a fost amendat

UPDATE. Președintele României a reacționat la vestea primirii acestei amenzi și a anunțat, printr-un comunicat al Administrației Prezidențiale, că va contesta această decizie. Același document arată că decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării este „profund politică”. 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, arată poziția Administrației Prezidențiale.

Președintele României a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, din cauza afirmațiilor recente făcute cu privire la maghiari.După ce PSD a depus o plângere împotriva președintelui, care a acuzat partidul că vrea să „dea Ardealul ungurilor”, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat și i-a aplicat șefului statului o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminare

Potrivit CNCD, președintele a fost sancționat pentru ”discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională”, după afirmațiile referitoare la Ținutul Secuiesc și despre proiectul de lege prin care se dorea dobândirea autonomiei acestuia.

Pentru aceste afirmații, când Klaus Iohannis i-a acuzat pe cei de la PSD că au avut o complicitate cu Viktor Orban, spunând că aceștia „au vrut să dea Ardealul ungurilor”, el a fost amendat cu aproape 1.000 de euro.

Ce declarație i-a adus președintelui Iohannis o amendă de 5.000 de lei

Iată declarația integrală pentru care președintele țării a fost amendat. Ea apare în comunicatul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în care apar toate afirmațiile cu potențial discriminatoriu pe care instituția le analizează.

”Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a fost declarația președintelui Iohannis, la acea dată.

Consiliul CNCD a analizat mai multe afirmații ale politicienilor și au mai fost amendați și Liviu Dragnea, Aurelian Bădulescu sau Traian Băsescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: