Redactia.ro
Home » Știri » Războiul PSD-Klaus Iohannis continuă: lovitură cruntă pentru președinte

Războiul PSD-Klaus Iohannis continuă: lovitură cruntă pentru președinte

Klaus Iohannis

PSD a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe numele președintelui României Klaus Iohannis, în urma afirmaţiilor referitoare la implicarea PSD în proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc făcute săptămâna trecută.

Social-democraţii consideră afirmaţiile discriminatorii şi nejustificate. „Concret, în data de 29.04.2020, într-o declarație de presă, președintele Iohannis a făcut afirmații grave, fără a prezenta niciun fel de probă sau document, potrivit cărora PSD, în complicitate cu UDMR și Guvernul de la Budapesta, ar fi avut o înțelegere pentru a vinde Ardealul: ”PSD, marele PSD, se luptă în birourle secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor” sau ”Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?”. 

Practic, abuzând de funcția pe care o deține de șef al Statului român, președintele Iohannis emite, cu bună știință, acuzații și judecăți de valoare cu un profund caracter discriminatoriu și de incitare la ură, fără niciun fel de bază”, precizează preşedintele interimar al PSD, în sesizarea transmisă către CNCD.

Social-democraţii fac și o comparaţie între afirmaţiile preşedintelui de acum şi cele din 2014, referitoare la Ardeal. Pe atunci, șeful statului a declarat că „astfel de teme sunt total false, din alt secol şi dăunătoare. Aceste teme apar atunci când oameni de tip PRM sunt cooptaţi pentru nişte voturi”.

PSD transmite că preşedintele încearcă „manipularea şi inducerea în rândul cetăţenilor români a ideii că PSD şi membrii săi ar atenta la integritatea statului român, în complicitate cu Guvernul lui Viktor Orban de la Budapesta”.

Iohannis: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD

Președintele a declarat, luni, referitor la legea din Parlament care oferea mai multă autonomie Ținutului Secuiesc, că „nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii PSD”.

„Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi cunosc pe mulți, am avut mulți colegi, îi repsect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care își văd de treaba lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu cei din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislația care privește autonomia Ținutului Secuiesc!”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

„Au încercat să se scoată PSD-iștii și după scurt timp au introdus legislația în Senat, unde au picat-o. Însă iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea. În Senat a trecut, tot tacit, tot o inițiativă a UDMR-ului care se constituie după un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR. Acest cod asministrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal!”, a adăugat președintele.

„De data aceasta, PSD nu poate spune că nu a știut. Această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat „pentru”. După ce am arătat public ce se dorește din partea PSD, vor găsi o formă să voteze împotriva acestei legi, însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomie Ținutului Secuiesc. Așa ceva este pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera aperiția unor astfel de legi”, a conchis șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: