Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis anunță semnarea unui acord între România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Klaus Iohannis anunță semnarea unui acord între România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a participat marți,  cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, la Ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa și Ministerul Sănătății din România.

Evenimentul s-a desfășurat prin videoconferință, la Palatul Cotroceni.  Semnarea acestui acord, pentru perioada 2020-2021, întărește colaborarea dintre țara noastră și Organizația Mondială a Sănătății. Directorul regional al OMS pentru Europa a felicitat România pentru măsurile cuprinzătoare luate pentru a gestiona situația de urgență.

„Omenirea se confruntă astăzi cu o situație fără precedent, în fața căreia suntem cu toții vulnerabili și care ne-a forțat să ne adaptăm rapid întreaga activitate. (…) Această criză sanitară și umanitară prin care trecem ne-a dovedit tuturor, nu doar nouă, românilor, că avem nevoie de o capacitate consolidată de prevenire și intervenție în situații de urgență, de planuri și protocoale de reacție. (…) Organizațiile internaţionale din domeniul sănătăţii au un rol esențial în a eficientiza această cooperare, în a oferi recomandări solide, în a disemina informaţii şi mesaje corecte, bazate pe dovezi științifice, de maximă utilitate pentru cetățeni”, a transmis președintele, la ceremonia de semnarea a acordului.

Klaus Iohannis apreciază că România a luat la timp măsurile necesare pentru a preveni răspândirea pandemiei.

Mesaj ferm către cetățeni

Iohannis a transmis un nou mesaj medicilor și populației și cere din nou respectarea restricțiilor impuse de autorități.

„Dragi medici și personal medical, vă datorăm recunoștință și respect zi de zi pentru efortul consecvent depus în menținerea sănătății noastre, a tuturor, și cu atât mai mult în aceste zile, când aveți un rol critic și purtați pe umerii halatelor albe o presiune enormă! (…) Respectând normele de deplasare, dragi români, de igienă și de distanțare socială ne protejăm pe noi înșine, pe cei dragi și ajutăm cadrele medicale să ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire! Sacrificiile pe care le facem astăzi ne aduc mai aproape de ziua în care viața noastră revine la normal!”, a completat președintele.

La finalul videoconferinței, Președintele României a avut o întâlnire de lucru cu Ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, șefa biroului pentru România al OMS, doamna Miljana Grbic, și cu Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în consiliul executiv al OMS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: