Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis: ”Chiar dacă am avut alegeri, secțiile ATI sunt sub o mare presiune”

Klaus Iohannis: ”Chiar dacă am avut alegeri, secțiile ATI sunt sub o mare presiune”

Klaus Iohannis a dat o veste bună pentru români

Președintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații, marți, cu privire la noul coronavirus, în urma unei ședințe cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat, pe tema gestionării epidemiei de COVID-19 şi a campaniei de vaccinare.

Klaus Iohannis, noi declarașii despre pandemia de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre Covid-19. Șeful statului a precizat că, deși atenția din ultima vreme a fost asupra alegerilor, pandemia este în continuare existentă și se face tot posibilul pentru ca aceasta să fie cât mai bine gestionată, până la formarea unui nou Guvern. Drept urmare, se va extinde capacitatea ATI, care este sub presiune și urmează să sosească teste rapide de coronavirus, informează Libertatea.

„Tocmai s-a încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu Nicolae Ciucă, premierul interimar, începând de azi, cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști, secretarul de stat Raed Arafat și dosctorul Gheorghiță care se ocupă de campania de vaccinare. Este nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei, chiar dacă am avut alegeri, iar atenția s-a mutat pentru ouțin timp pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi putem să spunem că azi  din păcate am avut peste 200 de decese. Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general și suntem hotărăți ca aceste chestiuni să fie în continuare gestionate bine până când se va forma un nou guvern”, a spus Klaus Iohannis la finalul ședinței.

original_sedinta_de_lucru_privind_gestionarea_epidemiei_de_covid-19_si_campania_de_vaccinare_08_dec_2020_15

De altfel, președintele a spus că sunt 300 de ventilatoare care se transferă în aceste zile către secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România. Totodată, a precizat și că urmează să vină, în mai puțin de o săptămână, prima tranșă de teste rapide de coronavirus și, în momentul de față, sunt în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen.

”Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în aceste zile și se extinde capacitatea ATI. În mai puțin de o săptămână vine prima tranșă de teste rapide și sunt în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen”, a mai anunțat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a venit cu această clarificare despre criza epidemiologică, în urma unei ședințe cu  premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat. Ei au discutat despre situația coronavirusului din țară, dar și despre campania de vaccinare.

2021, anul vaccinării anti-coronavirus, în România

Legat de campania de vaccinare, în România va începe în primăvară. Luna aceasta, încep să sosească primele doze vaccin anti-coronavirus de la compania Pfizer, cea care a demonstrat cea mai mare eficacitate în producerea vaccinului. Vaccinarea nu va fi obligatorie și va fi gratuită. Ea se va face etapizat și vor avea prioritate cadrele medicale din linia întâi și bolnavii de coronavirus, aflați în stare severă.

”Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății”, a declarat Klaus Iohannis, în urmă cu câteva zile.

Vaccinarea va avea loc chiar și la locul de muncă sau …în mașină, a mai declarat Klaus Iohannis.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație”, a mai spus șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: