Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, întâlnire cu voluntarii SMURD. Ce a spus Președintele României despre ședința cu Nicușor Dan

Klaus Iohannis, întâlnire cu voluntarii SMURD. Ce a spus Președintele României despre ședința cu Nicușor Dan

Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu voluntarii SMURD

Președintele României, Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă după amiaza cu voluntarii SMURD și studenții mediciniști voluntari, la Detașamentul de Pompieri „Mihai Voda”, Bucuresti. Tot în aceeași zi, Klaus Iohannis s-a întâlnit dimineață cu primarul capitalei, Nicușor Dan, iar la sfârșit a făcut o declarație de presă, la Cotroceni.

Klaus Iohannis, întâlnire cu voluntarii SMURD

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu voluntarii de la SMURD, avându-l alături și pe Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. La finalul întâlnirii, șeful statului a susținut o declarație de presă.„E un lucru extraordinar că avem în România că avem atâţia voluntari care se implică. Îi felicit! Sunt exemple demne de urmat, iar în aceste săptămâni grele de pandemie au fost alături de noi. Tot de implicare e vorba şi mâine. Mâine trebuie să mergem la vot. Suntem cu toţi implicaţi. Vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate!”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis s-a întâlnit cu primarul Capitalei, Nicușor Dan

Sâmbătă dimineață, Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Cotroceni, cu primarul Capitalei, Nicușor Dan. Ulterior, noul primar al Bucureștiului a declarat pe pagina sa de Facebook că a motivul întâlnirii a fost necesitatea unei colaborări interinstituționale referitoare la absorbția pentru București a unei sume din totalul de 80 de miliarde de euro puși la dispoziție de Uniunea Europeană României.

Am avut azi o discutie foarte utila cu presedintele Klaus Iohannis, axata pe solutiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul ca Bucurestiul va avea de absorbit o parte importanta din cei 80 de miliarde euro pusi la dispozitie Romaniei de catre Uniunea Europeana, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare si colaborare inter-institutionala. In acelasi timp, am apreciat faptul ca am putut afla, direct de la presedinte, detalii despre experienta lui de succes ca primar al Sibiului, in special in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene si investitiile in domeniul infrastructurii„, a scris Nicusor Dan sambata pe Facebook.

De celalată parte, Iohannis a spus că primarul general al Capitalei i-a prezentat soluțiile pentru problemele Bucureștiului și a subliniat că în situația în care Guvernul este un partener solid, iar problemele Capitalei pot fi abordate și rezolvate. Mai mult, Iohannis a spus că pilonii de bază ai unei Românii puternice sunt inovarea și cunoașterea, iar în domeniul medical cercetarea știintifică are un rol important în schimbarea stării de saănătate a populației. “Avem spitale care reuşesc să ofere servicii de calitate oamenilor, chiar şi în condiţii extrem de dificile, datorită unor echipe de management implicate şi hotărâte, a eforturilor extraordinare ale unor medici de excepţie, care dau dovadă de profesionalism, devotament şi responsabilitate. Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Pentru aceasta, vă rog să primiţi respectul meu şi aprecierea mea profundă”, a evidenţiat şeful statului.

Mai mult, șeful statului a spus că eforturile cadrelor medicale vor influența viitorul sistemului de sănătate. “Îmi exprim convingerea că eforturile dumneavoastră vor influenţa viitorul sistemului de sănătate şi vor sprijini esenţial transformarea societăţii de mâine”, a mai spus Klaus Iohannis.

PSD a depus plângere la BEC împotriva lui Klaus Iohannis

În urmă cu puțin timp, Partidul Social Democrat a depus plângere la  Biroul Electoral Central împotriva președintelui Iohannis, primarului general al Capitalei, Nicușor Dan și a Partidului Național Liberal. PSD a făcut acest demers în urma declarației de presă, pe care Klaus Iohannis a susținut-o la Cotroceni, după finalizarea întâlnirii cu primarul Bucureștiului. Așadar, în plângere se solicită „înlăturarea de pe toate mediile de difuzare a mesajelor de propagandă electorală reclamate (…) și sesizarea Poliției în vederea sancționării contravenienților”. Totodată, membrii PSD au declarat că mesajul președintelui a avut un caracter electoral și că depășește în mod clar obiectivul pe informare a publicului. „(..) Contrar atât exigențelor unei societăți democratice, cât și prerogativelor sale constituționale, Președinte Klaus Werner Iohannis face campanie electorală Partidului Național Liberal, după momentul încheierii sale oficiale, inoculând electoratului, în mod fals și ilicit, ideea că doar această entitate politică ar putea reprezenta, din postura de membri ai Guvernului, soluția la problemele bucureștenilor”, mai scrie în plângere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: