Redactia.ro
Home » Știri » Klaus și Carmen Iohannis s-au relaxat în Egipt, în timp ce România se află în criză sanitară și politică! Cum a fost surprins președintele

Klaus și Carmen Iohannis s-au relaxat în Egipt, în timp ce România se află în criză sanitară și politică! Cum a fost surprins președintele

GALERIE FOTO (8)Klaus și Carmen Iohannis s-au relaxat în Egipt, în timp ce România se află în criză sanitară și politică! Cum a fost surprins președintele

Klaus și Carmen Iohannis s-au relaxat în Egipt! Deși România se află pe o poșghiță de gheață în ceea ce privește situația sanitară, iar guvernul e la un pas să se prăbușească, Klaus Iohannis a plecat în vizită la omolgul său Abdel Fattah El-Sisi, în Egipt.

Klaus și Carmen Iohannis s-au relaxat în Egipt, în timp ce România se află în criză sanitară și politică! Cum a fost surprins președintele

Klaus și Carmen Iohannis se află împreună în Egipt nu au ratat ocazia de a vizita celebrul complex al piramidelor de la Gizeh. Îmbrăcați în alb, cei doi soți au fost înoțiți de o coloană de cel puțin 20 de mașini. Vizita lui Iohannis se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt.

”Vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt. Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, a transmis Administrația Prezidențială.

Potrivit comunicatului transmis marți, Administrația Prezidențială susține că discuțiile care vor avea loc în cadrul întâlnirii vor include și teme actuale din politica internațională. Accentul va fi pus pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

Klaus Iohannis are programate mai multe vizite în Egipt. El va fi întâmpinat de președintele Abdel Fattah El-Sisi, însă discuții vor fi și cu alți oficiali. Sunt stabilite întrevederi cu președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, dar și cu președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq. Toate acestea au ca scop întărirea legăturilor dintre cele două state și noi planuri în ceea ce privește viitorul politic.

Turiștii au fost șocați de convoiul de mașini

Klaus Iohannis și soţia sa Carmen au fost surprinși la piramidele egiptene. Cei doi și-ar fi făcut apariția cu mare „tam-tam”, un convoi de mașini oficiale.

„Un convoi de cel puțin 20 de mașini oficiale a descins azi la Piramide, la Cairo, impresionându-i pe turiștii aflați în vizită la unul dintre cele mai faimoase obiective ale lumii. Președintele Klaus Iohannis a coborât dintr-o limuzină împreună cu soția sa, ambii îmbrăcați în alb (în orient și în unele țări africane, albul simbolizează doliu și moarte, în Egiptul antic preoții și preotesele Isis se îmbrăcau doar în pânză albă, care era folosită și pentru a înfășura mumiile – n.red)”, scrie și gazetaph.ro.

În imagini, se poate observa ținuta lejeră a cuplului prezidențial și a întregii delegații aflată în vizita ”de stat”, doar gărzile de corp fiind la ținută office. În video se observă și dimensiunea impresionantă a delegației care a cerut „audienţă” la faraonii egipteni.

”Erau foarte relaxați. Se vedea că îi doare la… bască”, a comentat turistul român care a furnizat aceste imagini.

Turiștii ar fi fost îndepărtați din zonă, de gărzile de corp ale oficialilor, pentru ca „armata” prezidențială din România să poată avea acces la platoul de la Piramide.

Etichete: